Acasa BusinessEconomic BCR: Romania are nevoie de un nou tip de imprumut. Crestere economica in trimestrul al IV-lea

BCR: Romania are nevoie de un nou tip de imprumut. Crestere economica in trimestrul al IV-lea

scris de Ziua Veche
0 afisari

.Lucian Anghel, economist sef al BCR, a declarat marti, cu prilejul publicarii de catre Banca Comerciala a Romaniei (BCR) a Raportului trimestrial privind indicele macro-economic, ca masurile de austeritate luate de Guvern au fost necesare, desi al treilea trimestru din 2010 a fost sacrificat.


„Masurile luate de catre Guvern au fost necesare, chiar daca se sacrifica trimestrul trei din acest an. Cel mai devreme, vom putea vedea o crestere economica in trimestrul al patrulea din 2010, dupa cresterea din trimestrul II, de 0,3 la suta”, a subliniat Anghel. El a adaugat ca indicatorii macro-economici se imbunatatesc, iar Romania poate reveni pe o crestere economica in 2011, mai cu seama in partea a doua a anului. Lucian Anghel a mai afirmat ca Romania trebuie sa se gandeasca la o serie de masuri care sa fie agreate cu Uniunea Europeana (UE) si Fondul Monetar International (FMI), care sa implice un nou tip de imprumut: „Cred ca Romania are nevoie in continuare de o serie de masuri care sa fie agreate cu UE si FMI, noi spunem in raport de un nou tip de imprumut, pentru a da incredere investitorilor straini”. „FMI este un organism care certifica acea economie sustenabila. Nu cred ca avem nevoie de un nou imprumut, ci de un un nou tip de imprumut. Este foarte bine de dus la bun sfarsit actualul Acord. Sub aceste imprumuturi putem sa continuam masurile care au fost agreate prin reforme institutionale, de exemplu. Avem nevoie nu neaparat de bani, ci avem nevoie de un ghidaj. Odata ce ai intrat intr-un Acord, trebuie dus la bun sfarsit”, a explicat Lucian Anghel.

0 comentariu

urbos 26-10-2010 - 12:36

Dar de „modelul” Basescu nu a fost intrebat de imbecilii aia?
Auzi la handicapati, comparatie intre Ceausescu si Becali, nu intre Ceausescu si dementul securist de la Cotroceni. Dispareti ba scarbe limbiste.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult