Acasa BusinessEconomic BERD mai dă 50 de milioane de euro pentru parcuri eoliene în România

BERD mai dă 50 de milioane de euro pentru parcuri eoliene în România

scris de M.A.
1 afisari

BERD mai dă 50 de milioane de euro pentru parcuri eoliene în România. Este vorba despre două noi parcuri eoliene la Vutcani (24 megawaţi) şi Sarichioi (33 megawaţi).

BERD mai dă 50 de milioane de euro pentru parcuri eoliene în România

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare afirmă, într-un comunicat citat de Moldpres, că sprijină în continuare strategia României de creştere a producţiei de energie din surse regenerabile. BERD a precizat miercuri că va acorda creditul de 50 milioane de euro către societatea VS Wind Farm SA, la care acţionar majoritar este compania portugheză EDP Renováveis. Acesta este al treilea acord de investiţie semnat de BERD şi EDPR în sectorul energiilor regenerabile din România, după finanţarea parcului eolian de la Cernavodă (138 de megawaţi) şi Peştera (90 megawaţi) în 2011.

„Suntem încântaţi să finanţăm cel de-al treilea proiect EDPR în România şi primul parc eolian din regiunea Moldova (Vutcani). BERD va continua să sprijine finanţarea proiectelor în energiile regenerabile din România„, a declarat directorul diviziei de energie de la BERD, Nandita Parshad. BERD, deţinută de 63 de ţări şi două instituţii interguvernamentale, susţine dezvoltarea economiilor de piaţă şi a democraţiei. De la începutul operaţiunilor în România, banca a investit aproximativ şase miliarde euro în peste 315 de proiecte în domeniile financiar, corporativ, infrastructură şi energie, mobilizînd investiţii suplimentare de aproape 11 miliarde euro.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult