Acasa BusinessEconomic Bilant dramatic: Criza a dublat numarul somerilor in unele judete

Bilant dramatic: Criza a dublat numarul somerilor in unele judete

scris de M.A.
6 afisari

Cele mai recente semnale de pe piata muncii arata o imbunatatire in privinta angajarilor, dar situatia nu este deloc imbucuratoare daca privim in ansamblu.

someri

Bilant dramatic: Criza a dublat numarul somerilor in unele judete

Concret, tot mai multi romani sunt dati afara, tot mai multi romani isi pierd slujbele ingrosand numarul somerilor. Astfel, daca vom analiza situatia somajului din ultimii ani, atunci ne confruntam cu un adevarat dezastru.

Econtext va arata cum a evoluat numarul somerilor in ultimii cinci ani, din aprilie 2008, cu cateva luni inaintea crizei, si pana in aprilie 2013. CINCI ANI! Si va prezentam evolutia somajului in toate judetele din tara. Iar cifrele sunt mai mult decat dezastruoase!

Top

Da, cifrele sunt dezastruoase, Romania traieste o adevarata drama a somajului. Astfel, din cele 42 de judete (41 + Bucuresti), numarul somerilor a urcat in 39 si a scazut doar in 3! Iar cele mai multe cresteri sunt uriase! Cei mai loviti de soarta sunt bistritenii, numarul somerilor din Bistrita-Nasaud urcand cu 123%. Adica mai mult decat dublu!

Avalansa somerilor a ocolit doar trei judete, norocoasele fiind Iasi, Covasna si Caras-Severin. In rest, concedierile au facut prapad in randul romanilor.

Dar IATA dimensiunile dezastrului: IATA cu cat a crescut numarul somerilor in fiecare judet din Romania:

someri econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult