Acasa BusinessEconomic Blănculescu este secretarul Consiliu consultativ pentru mediul de afaceri

Blănculescu este secretarul Consiliu consultativ pentru mediul de afaceri

scris de Mihaela Popescu TAULET
2 afisari

Ionel Blănculescu, fostul ministru delegat pentru coordonarea autorităţilor de control din Guvernul Năstase,  este secretarul noului Consiliu consultativ pentru mediul de afaceri, care s-a reunit, marţi, la Palatul Victoria, în prima şedinţă, sub conducerea premierului Mihai-Răzvan Ungureanu.

Ionel Blanculescu

La prima reuniune a consiliului, premierul Ungureanu i-a mulţumit coordonatorului, Răsvan Radu, director executiv al UniCredit Ţiriac Bank, pentru sprijinul pe care i l-a oferit în crearea structurii, dar şi lui Ionel Blănculescu, pentru „truda pe care o va face de acum înainte” ca secretar al consiliului.

Şeful Guvernului a precizat că va decide temele de discuţie în cadrul întâlnirilor lunare ale Consiliului, pe baza propunerilor venite dinspre membri şi centralizate la secretar.

Participarea trebuie să fie activă şi nu reactivă şi să vină către Guvern, către primul-ministru, sub formă de propuneri, de sugestii, iniţiative făcute în nume propriu sau în numele unui grup de agenţi economici, ai unei asociaţii profesionale. Acest flux va fi centralizat la nivelul secretariatului, sintetizat şi prezentat apoi cât se poate de repede primului-ministru. Şi pe această bază, primul-ministru va putea decide şi temele de discuţie în cadrul întâlnirilor lunare”, a explicat premierul funcţionarea Consiliului consultativ pentru mediul de afaceri.

Printre participanţii la prima reuniune a Consiliului s-au numărat preşedintele Camerei de Comerţ Americane din România (AMCham), Sorin Mândruţescu, manager general al Oracle România, fostul consilier prezidenţial Alexandrina Gătej, avocatul Gabriel Biriş, vicepreşedintele Dacia Constantin Stroe, preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România, Florin Pogonaru, oamenii de afaceri Dan Şucu, Florin Talpeş, Dragoş Anastasiu.

Din partea Guvernului, pe lângă premier, au mai fost prezenţi la reuniune secretarul de stat Cornel Feruţă, şef de cabinet al prim-ministrului, şi consilierii de stat Andreea Paul şi Gabriel Popescu.

4 comentarii

urbos 03-04-2012 - 22:12

Securist.

tomi 03-04-2012 - 22:15

Cine?

digital 03-04-2012 - 22:17

tu,mă!

un crestin 04-04-2012 - 08:32

Imaginati-va scena in care d.na Alina Mungiu picior peste picior il lua la intrebari pe d.l Blanculescu despre ce scoala are de indrazneste s-o contrazica in probleme de finante pe dumneaiei.

Acest domn, da, este un mare domn, a demonstrat o gentilete si rabdare de invidiat. Noroc ca au stat vis-a-vis si la mijloc Turcescu, ca altfel domnul s-ar fi trezit palmuit si scuipat.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult