Acasa BusinessEconomic Blejnar pleacă de la marile averi

Blejnar pleacă de la marile averi

scris de A.B.
8 afisari

Sorin Blejnar a anunţat că demisionează de la conducerea departamentului care va controla marile averi, deoarece nu doreşte să lucreze într-o administraţie condusă de Victor Ponta, şi că va activa într-o firmă privată sau se va implica în politică.

Blejnar a declarat că nu poate sa lucreze cu Ponta

Am decis să demisionez din funcţia publică de director al Departamentului numit generic „Direcţia de Control al Marilor Averi„, din cauza faptului că sunt un om de onoare. Refuz să lucrez într-o administraţie publică condusă de un premier care în ultimii ani a atacat şi denigrat continuu activitatea ANAF şi a conducerii acesteia din considerente personale şi politice. În timpul mandatului am încercat, şi în bună parte am reuşit, să instaurez un principiu foarte clar: „Legea fiscală trebuie respectată de toţi contribuabilii”. Doar aşa am reuşit în toţi aceşti ultimi ani, marcaţi de o criză economică financiară globală profundă, să asigurăm veniturile bugetare necesare plăţii pensiilor, salariilor şi finanţării investiţiilor statului. În viitor voi activa în mediul privat, având deja câteva oferte de colaborare de la companii private, însă analizez în perioada următoare şi varianta de a intra în politică„, a declarat fostul preşedinte ANAF, pentru Mediafax.

Sorin Blejnar a fost revocat de la conducerea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), în urmă cu două săptămâni, după ce premierul Mihai Răzvan Ungureanu i-a reproşat că nu a atins ţinta privind colectarea în două luni de venituri suplimentare reprezentând 1,5% din PIB prin combaterea evaziunii fiscale.

1 comentariu

detector de portocarcalaci 03-05-2012 - 14:51

acest „om de OROARE” trebuie trimis, cat mai rapid, la OCNA pentru toate mizeriile comise pe post de jefuitor-sef !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult