Acasa BusinessEconomic BNR: Evaziunea periclitează securitatea naţională. Controalele ajung numai la cei fraieri

BNR: Evaziunea periclitează securitatea naţională. Controalele ajung numai la cei fraieri

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Evaziunea a ajuns la dimensiunea unei probleme de securitate naţională, care cauzează distorsiuni majore concurenţiale şi este nevoie de o decizie politică pentru a trece la plata corectă a impozitelor, a declarat joi directorul direcţiei audit din BNR, Eugen Rădulescu.


Nivelul evaziunii este endemic…. Există slăbiciuni majore pe întregul lanţ de colectare. Distorsiuni majore concurenţiale. Unii plătesc şi alţii nu plătesc. Unii sunt puternici şi la ei nu ajung controalele, controalele ajung numai la cei fraieri”, a spus Rădulescu joi, la un seminar, informează Mediafax. El a dat ca exemplu grâul, unde gradul de impozitare nu depăşeşte 20%, arătând că producţia de grâu nu se ascunde, ci stă în silozuri mari, la vedere. “Există politicieni care susţin că fără grâu nefiscalizat se va scumpi pâinea”, a menţionat ironic oficialul BNR. El a adăugat că evaziunea a ajuns la dimensiunea unei probleme de securitate naţională. Pentru asta e nevoie de ceea ce numesc decizie politiciă. Lumea politică ar trebui să decidă că e timpul să fim corecţi în ceea ce priveşte plata impozitelor”, a concluzionat oficialul BNR.

0 comentariu

evreul cosmic 31-10-2010 - 16:25

Am de gand sa dezvolt cate o afacere bisnitareasca cu locuitorii de pe toate planetele astea.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS