Acasa BusinessEconomic Board-ul FMI analizează economia României

Board-ul FMI analizează economia României

scris de M.A.
5 afisari

Board-ul FMI va analiza, vineri, concluziile celei de-a cincea misiuni de evaluare a economiei româneşti derulată la Bucureşti de instituţiile financiare internaţionale în această primăvară.

FMIDupă o eventuală aprobare a evaluării de către conducerea FMI, programul va disponibiliza încă aproximativ 475 milioane euro asistenţă din partea FMI pentru România, dintr-o sumă totală de circa 3,5 miliarde euro. ‘Majoritatea ţintelor cantitative, cu excepţia a două dintre ele, ambele referitoare la arieratele guvernamentale, au fost atinse şi am convenit asupra politicilor necesare pentru a merge mai departe’, declara, la finalul misiunii din primăvară, Jeffrey Franks, şeful misiunii Fondului Monetar Internaţional pentru România, transmite Agerpres.

El a atras atenţia asupra creşterii în continuare a arieratelor, ca şi asupra derapajelor faţă de calendarul privatizărilor, ceea ce reprezintă un semnal de slăbiciune în angajamentul României faţă de reformele structurale. Oficialul FMI a apreciat că societăţile de stat sunt mai puţin profitabile, România nereuşind să facă progrese în asigurarea unui management competitiv. De asemenea, acesta a arătat că încurajează autorităţile să ia măsuri ferme în privinţa celor care nu renegociază contractele bilaterale cu Hidroelectrica.

În acelaşi timp, reprezentantul FMI a menţionat că până la finalul anului autorităţile române trebuie să se concentreze asupra listării pachetelor de acţiuni de la cele şase companii mari din energie şi transporturi.

32 comentarii

ValVerde 22-06-2012 - 14:12

Pai de ce le cereti bani?
Crezi ca au venit ei sa-ti impinga tie banii in buzunar?

Si daca nu iei bani cu imprumut, pe timpurile astea de restriste, cu ce-i platesti pe bugetari? Se duce dracu votu’ lor si dai din buze pe tuse si tot ce-ti ramine e sa mai scuipi si tu in teren.

camelia 22-06-2012 - 14:23

banii imprumutati de la fmi nu au ajuns unde trebuie ci in conturile baronilor pdl, usl, pnl. De aceea ar trebui sa le dam un sut in fund fmi-ului si sa anulam toate datoriile catre fmi pt. ca banii lor nu au ajutat cu nimic pe romani. Pai, cum se paote sa imprumuti 32 de miliarde de euro, si sa ne clasam pe locul 223 din lume, din 229? Sintem pe ultimul loc in Europa, si aproape pe ultimul loc din lume. Unde-s banii fm-iului? O data ce nu ne-am folosit de ei, sa-i returneze cei care i-au cerut. Asa a facut Argentina, Angola, Bolivia, Brazilia, s.a. Nu le-au mai dat nici un ban inapoi javrelor de la fmi si si-au recuperat si resursele naturale din mina celor care le-au cumparat de la guvernele vindute pe bani putini.

ciufulici 22-06-2012 - 14:50

uf, aici ai dat cu balta in bata!
mai incearca

ValVerde 22-06-2012 - 14:53

1. Deci dupa tine, daca ai luat bani cu imprumut si banii nu au fost folositi cum ai vrea tu, ar trebui sa nu mai platesti imprumutul.

Daca tu te duci la banca si iei bani cu imprumut ca sa-ti cumperi apartament, dar sotul tau gaseste banii, ii ia si fuge cu o artista, tu te duci inapoi la banca si le zici; „canci” bani. Am semnat eu dar pramatia de barbat i-a papat, asa ca sa plateasca el !!!

Ce crezi tu ca ti-ar zice banca?

2. Esti dezinformata sau vrei sa dezinformezi.
Initial atit Argentina cit si Brazilia au spus ca sint in imposibilitate de plata.
Dupa ce a trecut imfatuarea nationala si defilarea de steaguri, au coborit cu picioarele pe pamint si au vazut ce inseamna sa fii paria financiara in lumea asta. ATIT BRAZILIA CIT SI ARGENTINA, s-au dus cu caciula in mina si au spus ca ei ar vrea sa-si plateasca datoria, drept pentru care sumele au fost re-esalonate, au papat la greu dobinzi usturatoare si platesc cu regiliozitate, trei zile inainte de termen.

Nu mai asculta la DD ca asta nu stie ce spune.

De Angola, nu cunosc cazul, dar cred ca Romaniei i-ar sta bine in banca premiantilor: Bolivia, Angola si Romania

Tot Inainte !!!

ciufulici 22-06-2012 - 14:55

sa vedem ce raspunde, dar tare mi-e teama ca o sa fie un partz

camelia 22-06-2012 - 15:10

Nu stiu de unde te informezi matale. Poate de la Radio Erevan? Esti rau pe dinafara. Tarile din BRIC (daca stii ce-i aia) nu au nici un fel de datorii la fmi si nu le dau nici un ban inapoi acelor javre imputite. FMI-ul nu este nimic altceva decit cea mai nemernica organizatie mondiala, cu radacini in America, care continua razboiul de colonizare dar nu cu arme ci cu teroarea shmecheriilor bancare. Ei vineaza tari aflate in curs de dezvoltare, le promite marea cu sarea, incurajeaza cele m,ai ordinare otrepe care ajung la putere in acele tari, dupa care le dau bani cu imprumut la greu, bani care nu ajung la cetatenii tarilor respective ci in conturile celor pe care i-au imprumutat. Apoi, dupa ce tara este subjugata, le indica ce si cum sa faca in economia lor, in asa fel incit tarile repsective ajung gunoaie, cadavre vii. Brazilia, Angola, Argentina si-au recuperat TOATE resursele lor naturale din miinile celor care au fost favorizati de fmi sa li se vinda acele resurse naturale, resurse cumparate pe nimic.

Uite ce se intimpla acum la noi cu Transelectrica, o companie EXTRAORDINAR de profitabila, care este pusa in faliment, intr-un faliment bizar, neexistent, tocmai pt. a fi vinduta cuiva preferat de fmi, la un pret de nimic, exact dupa modelul nemerniciilor pe care fmi-ul le-a facut in Singapore, Argentina, Angola, Brazilia, Albania, etc. Fiecare tara din cele enumerate de mine cind si-au dat seama de acesti nemernici de la fmi, le-au dat un sut in fund, in urmatorii 2 ani acele tari au devenit tari cu cele mai infloritoare economii. De ce crezi ca Forbes duce acest razboi cu scirbele de la FMI de ani de zile? Uite la Forbes cum da in vileag fiecare escrocherie a fmi-ului, si cum tari, precum Albania, au devenit tari infloritoare dupa ce au scapat de viperele de la fmi.

Sa-ti intre bine in cap tie si celor ca tine, FMI-ul a imprumutat romania cu peste 32 de miliarde de euro. Unde sunt banii daca in Romania nu s-a mai construit nimic, nu exista locuri de munca, totul e in faliment, vistieria tarii e goala. Unde-s banii? La Isarescu? Pai Isarescu se lauda ca are doar 16 miliarde in conturile BNR-ului. Unde sunt restul pina la 96 de miliarde pe care romania ii are de platit?

Presedinta Argentinei a venit intr-o seara cind echipa nationala juca cu Brazilia si tot argentinianul era in fata televizoarelor. S-a intrerup meciul si presedinta a facut un anunt important pentru tara spunind ca din acel moment, Argentina reintra in posesia companiilor energetice si petroliere care erau detinute de niste consortii spaniole. A doua zi, Spania i-a amenintat pe argentinieni cu represalii internationale. Argentinei i s-a rupt in paispe de aceste amenintari, avocatii tarii au dat in vileag modalitatile mafiote prin care acele consortii au cumparat pe moca acele resurse ale argentinei cu AJUTORUUUUUUUUUUUL imputitilor de la FMI, si totul s-a terminat cu bine. Spaniolii au luat-o in trompeta, si bogatiile argentinienilor s-au reintors la popor. Acum Argentina este pe printre primele 20 de tari ale lumii la capitolul economie prospera, dupa ce, acum aprioape 10 ani in urma lumea se minca intre ei, magazinele erau goale, saracia era endemica.

Nu te mai strofoci atita cu prostiile tale, si revin-o pe pamint. DD stie ce vorbeste, ca, slava domnului e inconjurat numai de experti, phd-isti cu diplome de la Harvard university, graduati cu magna cum laude. Nu mai pune tu botul la toate prostiile pe care le afli de pe internet sau de pe la colturile strazilor de la cine stie ce betivi.

ValVerde 22-06-2012 - 15:39

Draga Camelia
Minie populista ieftina.

1. Sufli trompeta desteptarii nationale. Treaba ta.
Dar uite faptele: Argentina si Brazilia isi achita datoriile catre FMI

2. Cristina a anuntat in maniera pompieristica gen DD ca bogatiile tari..ca liru liru.
Ceea ce nu a anuntat pe stadion, e ca Argentina VA PLATI catre Repsol valoare majoritatii pachetului de actiuni pe care il achizitioneaza cu forta. In momentul de fata se duc negocieri pentru a stabili sumele pe care le vor plati.
Chiar si campionul nationalizarilor anuntate in timpul meciurilor, guristul Chavez, plateste din greu tot ce spune el ca nationalizeaza. Cind ExxonMobil nu a acceptat termenii propusi de Chavez, le-a deschis proces, pe care l-au cistigat dupa ce au avut fonduri miliardare blocate in bancile lumii

Va invatra engleza la sediul PP? Daca nu, roaga un prieten neutru sa-ti traduca.

BBC Dec 2005

Argentina has said it will pay its $10bn debt to the International Monetary Fund three years early.
President Nestor Kirchner said Argentina needed control of the tools to build its independence.

His announcement came two days after Brazil, in a similar move, said it would pay off its $15bn debt.

Argentine relations with the IMF have been difficult since the country’s government defaulted on a debt of over $100bn four years ago.

Millions of dollars were taken out of the country and many of Argentina’s large middle class found themselves knocking on the ramshackle doors of the country’s growing shanty towns.

Tens of thousands of others left to start new lives abroad.

But, against the odds, Mr Kirchner has turned things around

Dorin C. 22-06-2012 - 20:04

Hei ValVerde, iarasi te inspiri din BBC? Crezi ca te fac aia mai destept?

Huhu Ciu 23-06-2012 - 05:31

DD nu stie ce vorbeste, e tigan escroc!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 22-06-2012 - 16:31

Consilier local PP-DD demis: „mi-au cerut 50 de milioane să rămân consilier”

22 iunie 2012, 12:22 | Autor: Bianca Preda | 844 afişări.Candidatul PP-DD la Primăria comunei Mica din judeţul Cluj, Ovidiu Guţă, şi-a pierdut mandatul de consilier local câştigat în urma alegerilor din 10 iunie 2012, după ce a refuzat să plătească 50 de milioane de lei conducerii partidului. Guţă spune că la o zi după ce a refuzat să plătească, a primit o înştiinţare că a fost exclus din rândul membrilor PP-DD.

camelia 22-06-2012 - 17:13

MINCIUNI, scursoareo

digital 22-06-2012 - 17:34

ce mai faci,ne-fu-tu-to?!
cum stai cu clanțele?!
făcuși ceva euroi azi noapte pe centură,trompețico,au ba?!
m.mă-tii de khooorveeet!

ValVerde 22-06-2012 - 19:20

cameluta, dupa tine BBC minte (de fapt te umpli de ridicol negind faptul ca Argentina si Brazilia si-au platit datoriile catre FMI. Este superusor de verificat)
in timp ce DD spune adevarul …hmmm…ma intreb pe ce planeta traiesti

camelia 22-06-2012 - 21:24

Euti-am trimis un lung mesaj pe care, din greseala nu mi l-am salvat, iar cenzura nu mi l-a aprobat. De ce? Nu stiu? Nu avea in el ABSOLU nimic jignitor. vad ca altii injura porcos de nu se paote, si mesajele lor apar. in fine.

Eu spuneam in mesajul meu ca d-ta iti demonstrezi ideile prin intermediul unor stiri vechi de 7 ani, apartinind BBC-ului. Doamne, doamne. Pai, in 2007, fmi-ul era calare pe aceste tari, domnule Val. Ins, din 2005, lcururile au evoluat la 180 de gra, domnule. Brazilia si Argentina nu au platit nici macar un cent FMI-ului, au anulat aceste datorii iar fmi-ul nu i-au dat in judecata nicaieri pentru ca, aceste tari au demonstrat ca fmi-ului li se platise dobinzi de zeci de ori mai mari decit imprumuturile pe care le luase. Spre ex. argentina a imprumutat 14 miliarde de dolari si a returnat in timp 54 miliarde de dolari. FMI-ul stia despre aceste mirsevii si au renuntat sa-i mai deranjeze. cam asa sta ttreaba. Acum, Brazilia este pe locul sase in lume la dezvoltare economica, inainte Angliei, iar Argentina, daca nu gresesc, pe locul 21. Din lume. Intre timp, romania e pe locul 222, din 229, si pe ultimul loc in Europa. FMI-ul ne va desfiinta ca natiune prin politica lor mirsava.

ValVerde 22-06-2012 - 21:54

Of doamne doamne cameluto, daca asa faceti campanie in PP o sa stingeti numai babe credule si analfabeti.

Argentina si Brazilia au incetat platile catre FMI prin 2002.
Dupa ce au luat-o peste falci, in 2005 au zis mersi, pardon, scuzati, am venit sa va dam banii. Pricepi??? 2005
De atunci, si-au platit datoriile si nu s-au mai imprumutat.
De unde pina unde vine in conversatie BRIC ?

Vrei sa dai de inteles ca daca Romania le da cu flit celor de la FMI, va avea si ea o evolutie gen BRIC ?

Asta e logica PP care are trecere la zilieri, dar nnumai dupa ce-i imbeti, si daca promiti ca daca se fac ca te cred, le mai cumperi o cinzeaca.

Nici nu ma mai obosesc sa comentez despre analiza ta asupra BRIC si dependenta lor de economiile „civilizatiei vechi”

camelia 23-06-2012 - 05:10

Domnule esti intr-o eroare fatala. Nu ma mira, atita timp cit cultura ta generala se margineste intre google si Ask. Perceptia d-tale despre DD, este a unui cap patrat, limitat in gindire, plin de bube pe creier. Daca ai fi urmarit utlimele rezultale de la alegeri, ai fi aflat ca ppdd-ul a fost votat in majoritate in orase cu peste 70% iar in Bucuresti din cei care au votat pt. ppdd sunt tineri pina la 32 de ani in proportie de 80%. La sate usl-ul a cistigat majoritatea, deci, e tocmai pe dos, prostimea e de partea usl-ului iar orasele si tinerii sunt in majoritate pentru ppdd. Sper ca pumnul asta pe care ti l-am dat in moaca sa te trezeasca definitiv. Esti plictisitor, ingradit, si ingramadit. Se vede de la o posta.

Huhu Ciu 23-06-2012 - 05:32

Asta esti borito DD ista, o scursoare tiganeasca!

Huhu Ciu 23-06-2012 - 05:25

Dispari cu tiganul tau DD si patidul lui tiganesc!

camelia 22-06-2012 - 14:26

Moderatorul de la acest ziar are ceva la cap, e bolnav de schizofrenie, sterge la greu mesajele care nu au nimic tendentios in ele, si lasa raspunsurile. Mesajul lui val verde e ca nuca in perete, el se adreseaza cuiva care nu exista. Ba, amaritilor, sinteti penibili. Ce cautati voi in presa online, ca nici de gunoieri nu sinteti buni

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 22-06-2012 - 14:31

…spallaH fa proasta fofoloantza ! aduce a hirinca ! Se vede ca reprezinti TOMBERON TV ,ca magda deciuma C!

camelia 22-06-2012 - 14:34

bea verde de paris, limbric cordit ca ai numai gindaci in cap, spurcaciune mica ce esti.

ciufulici 22-06-2012 - 14:38

rabdarica, tre sa capeti vechime, ia uite la ciu huhu…

camelia 22-06-2012 - 14:39

astia toti au format o tumoare scirboasa si se simt bine intre ei precum puricii sau limbricii.

ciufulici 22-06-2012 - 14:44

ce importanta are ce zic, da-i inainte, ca doar nu sterge tot, ca acum

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 22-06-2012 - 14:44

…ca esti de o prostie monumentahla, nu se indoieste nimeea pe bloguletz, da macar sa ai controlul la retentia urinara si fecalla ! Amalgamul de kkt. combinat cu prostia este naucitoare si ai si ceva scurgeri klytoridienne!

ciufulici 22-06-2012 - 14:48

de exemplu, mai camelia, asta este test
dar ce?
te enervezi din nimica nimicutza?

ciufulici 22-06-2012 - 14:53

sa nu prea mai contezi pe mine, dupa faza asta cu bautul, adio si sa auzim de POC si Nastase nu-i deloc….

camelia 22-06-2012 - 16:45

Am crezut ca am cu cine sa vorbesc, dar vad ca cel care mi se adreseaza imi vorbeste din cimitir. Auzi la el : BBC 2005? Alooooooooo ! Suntem in 2012. Ce-a spus BBC-ul in 2005 nu s-a intimplat deloc. Mai, verde-ule, da un search despre BRIC, si mai invata si tu ceva. Hai, ca ti-am dat prea multa atentie. N-am cu cine sa vorbesc. Tu nici la uinghia degetului mic al lui Diaconescu n-ajungi. Pa!

Auzi la el, BBC 2005. 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

Ai belciug in rit? Ia aici si rineshte

Brazilia, Rusia, India si China, asa-numite state BRIC, vor deveni, in cativa ani mai puternice, din punct de vedere economic, decat G7, grupului celor mai dezvoltate tari.

In ultimele 12 luni, s-a crezut ca produsul intern brut al Chinei va fi mai mare decat cel al Statelor Unite pana in 2027, adica mai putin de 20 de ani, ceea ce ar insemna un PIB al BRIC mai mare decat al G7.

Insa, potrivit lui Jim O’Neill, director al departamentului de cercetare economica de la Goldman Sachs, cel care a creat acronimul BRIC, cresterea acestor tari a fost mai rapida decat se estima.

Brazilia e singura dintre cele patru a carei economie nu s-a dezvoltat la nivelul scontat, insa rata ei de crestere este pozitiva, chiar si in timpul crizei.

Un atuu al celor patru tari este si faptul ca au avut o criza mai „buna” decat statele puternic dezvoltate, spune O’Neill, intr-un comentariu pentru Times Online.

Cel mai important este ca, fiind tarile cu cel mai mare numar de locuitori, China si India par sa se bucure de criza. De exemplu, India estimeaza o crestere economica de aproape sase procente, in 2009 si 2010, o rata dubla fata de anii anteriori, de doar trei procente.

In plus, indieni au votat, recent, pentru un guvern format dintr-o coalitie, care doreste sa implementeze reforme pentru crestere.

Criza a fost benefica si pentru China, fiind destul de socanta pentru ca autoritatile sa-si dea seama ca perioada in care se puteau baza doar pe exporturi a trecut. Prin aplicarea unor reforme sociale si prin acordarea unor pachete de stimuli financiari masive, China pare hotarata sa intre intr-o era a dezvoltarii bazate pe cererea de pe piata locala.

Astfel, in ciuda exporturilor in scadere, economia Chinei va reusi sa se majoreze cu opt procente, in acest an. Potrivit estimarilor lui O’Neill, cererea la nivel local se va majora cu 12%, permitand cresterea produsului intern brut cu 10%, comparativ cu anul precedent. Atat India, cat si China, au potential de crestere de 10% pentru urmatorii cativa ani.

Rusia este considerata cea mai slaba dintre cele patru, fiind prea dependente de petrol. Insa, avand in vedere ca pretul petrolului s-a majorat, din nou, economia Rusiei isi va relua ritmul de crestere.

In 2009 si 2010 dezvoltarea economiei mondiale va depinde de aceste patru tari. Deja, ele reprezinta 15 procente din produsul intern brut global. China a intrecut Germania si este pe care sa depaseasca si Japonia, probabil anul viitor. Celelalte trei sunt foarte aproape de a deveni mai importante, din punct de vedere economic, decat Canada.

„Este o rusine ca nu sunt implicate intr-o forma evoluata a G7 si G8 si, desigur, ca nu au influenta mai mare in Fondul Monetar International si Banca Mondiala. Infiintarea G20 este un pas in directia buna”, spune economistul de la Goldman Sachs.

Intalnirile BRIC, prima avand loc in Rusia saptamana trecuta, ar putea deveni mai populare si mai interesante decat cele ale G8.

Potrivit lui O’Neill, potential mare de crestere il au si Indonezia, Iran, Nigeria, Turcia si Mexic. Iranul are cele mai mare sanse, avand in vedere populatia de 80 de milioane de locuitori si nivelul destul de ridicat al educatiei. Astfel, daca s-ar schimba conducerea si ar deveni o tara mai deschisa, ar fi un punct luminos in peisajul Orienului Mijlociu….

camelia 22-06-2012 - 16:48

Brazilia, Rusia, India si China, asa-numite state BRIC, vor deveni, in cativa ani mai puternice, din punct de vedere economic, decat G7, grupului celor mai dezvoltate tari.

In ultimele 12 luni, s-a crezut ca produsul intern brut al Chinei va fi mai mare decat cel al Statelor Unite pana in 2027, adica mai putin de 20 de ani, ceea ce ar insemna un PIB al BRIC mai mare decat al G7.

Insa, potrivit lui Jim O’Neill, director al departamentului de cercetare economica de la Goldman Sachs, cel care a creat acronimul BRIC, cresterea acestor tari a fost mai rapida decat se estima.

Brazilia e singura dintre cele patru a carei economie nu s-a dezvoltat la nivelul scontat, insa rata ei de crestere este pozitiva, chiar si in timpul crizei.

Un atuu al celor patru tari este si faptul ca au avut o criza mai „buna” decat statele puternic dezvoltate, spune O’Neill, intr-un comentariu pentru Times Online.

Cel mai important este ca, fiind tarile cu cel mai mare numar de locuitori, China si India par sa se bucure de criza. De exemplu, India estimeaza o crestere economica de aproape sase procente, in 2009 si 2010, o rata dubla fata de anii anteriori, de doar trei procente.

In plus, indieni au votat, recent, pentru un guvern format dintr-o coalitie, care doreste sa implementeze reforme pentru crestere.

Criza a fost benefica si pentru China, fiind destul de socanta pentru ca autoritatile sa-si dea seama ca perioada in care se puteau baza doar pe exporturi a trecut. Prin aplicarea unor reforme sociale si prin acordarea unor pachete de stimuli financiari masive, China pare hotarata sa intre intr-o era a dezvoltarii bazate pe cererea de pe piata locala.

Astfel, in ciuda exporturilor in scadere, economia Chinei va reusi sa se majoreze cu opt procente, in acest an. Potrivit estimarilor lui O’Neill, cererea la nivel local se va majora cu 12%, permitand cresterea produsului intern brut cu 10%, comparativ cu anul precedent. Atat India, cat si China, au potential de crestere de 10% pentru urmatorii cativa ani.

Rusia este considerata cea mai slaba dintre cele patru, fiind prea dependente de petrol. Insa, avand in vedere ca pretul petrolului s-a majorat, din nou, economia Rusiei isi va relua ritmul de crestere.

In 2009 si 2010 dezvoltarea economiei mondiale va depinde de aceste patru tari. Deja, ele reprezinta 15 procente din produsul intern brut global. China a intrecut Germania si este pe care sa depaseasca si Japonia, probabil anul viitor. Celelalte trei sunt foarte aproape de a deveni mai importante, din punct de vedere economic, decat Canada.

„Este o rusine ca nu sunt implicate intr-o forma evoluata a G7 si G8 si, desigur, ca nu au influenta mai mare in Fondul Monetar International si Banca Mondiala. Infiintarea G20 este un pas in directia buna”, spune economistul de la Goldman Sachs.

Intalnirile BRIC, prima avand loc in Rusia saptamana trecuta, ar putea deveni mai populare si mai interesante decat cele ale G8.

Potrivit lui O’Neill, potential mare de crestere il au si Indonezia, Iran, Nigeria, Turcia si Mexic. Iranul are cele mai mare sanse, avand in vedere populatia de 80 de milioane de locuitori si nivelul destul de ridicat al educatiei. Astfel, daca s-ar schimba conducerea si ar deveni o tara mai deschisa, ar fi un punct luminos in peisajul Orienului Mijlociu.

Huhu Ciu 23-06-2012 - 05:10

La puscarie pe viata cu tiganul imens escroc DD si partidului de cretini, ptiu!

camelia 23-06-2012 - 05:13

„Nici nu ma mai obosesc sa comentez despre analiza ta asupra BRIC si dependenta lor de economiile “civilizatiei vechi””

Domnule esti din ce in ce mai ingramadit. Pe cinstitelea, cuma, cind ai graduat clasa a 8-a? Dupa virsta de 50 de ani? „civilizatiei veche”? Care e civilizatia veche mai veche decit China sau India? SUA, cumva? 🙂 Esti manga.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult