Acasa BusinessEconomic Boc il plesneste pe Vladescu

Boc il plesneste pe Vladescu

scris de Ziua Veche
1 afisari

“Ministrul Finantelor Sebastian Vladescu nu a avut si nu are mandat pentru a dezbate temele privind cota unica sau a impunerii impozitarii progresive. Va solicit tuturor sa ramaneti in acest mesaj clar al Guvernului. Nimeni nu discuta inainte ca in Guvern sa avem o analiza, o decizie, dupa care vorbim toti acelasi lucru”, a declarat marti premierul Emil Boc.


 

El i-a avertizat pe ministri: “V-as ruga sa nu uitati faptul ca acest Guvern si-a pus mandatul pe masa, si-a angajat raspunderea in fata Parlamentului pentru a apara cota unica si TVA. N-a fost posibil pana la urma in cazul TVA, pentru ca am avut decizia Curtii Constitutionale, dar repet acest Guvern a facut gesturi politice majore de a apara aceste lucruri la care s-a angajat in decursul timpului. Tema cotei unice nu este o tema de seminarii, ci o decizie politica extrem de importanta, care nu poate fi expediata printr-o declaratie intr-o publicatie, oricare ar fi ea”.

Romania trebuie sa treaca la cote progresive de impozitare a tuturor veniturilor de la 1 ianuarie 2011, inclusiv a pensiilor, iar bugetul pe 2011 va trebui construit pe un asemenea sistem, a declarat pentru “Ziarul Financiar” ministrul Finantelor Sebastian Vladescu. El a explicat ca actuala cota unica de 16% nu mai poate sustine bugetul, in conditiile in care recesiunea va fi in acest an mai mare de 1,5% din PIB, iar perspectivele pentru 2011 sunt incerte. Vladescu a mentionat ca lucreaza la un sistem de impozit pe venitul global, in trepte mici, cu deduceri pentru pensii si asigurari de sanatate private. El a mai afirmat ca pentru incurajarea consumului va fi nevoie de reducerea TVA in 2011.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult