Acasa BusinessEconomic Boc: Legea salarizarii unitare va fi trimisa pe 22 noiembrie Parlamentului, in vederea asumarii raspunderii

Boc: Legea salarizarii unitare va fi trimisa pe 22 noiembrie Parlamentului, in vederea asumarii raspunderii

scris de Ziua Veche
3 afisari

Premierul Emil Boc a anunţat, luni seară, că legea salarizării unitare va fi pe 22 noiembrie pe masa birourilor permanente din Parlament, în vederea asumării răspunderii Guvernului pe acest act normativ, informează Agerpres.

„Legea salarizării unitare, practic, va fi luni, 22 noiembrie, pe masa birourilor permanente în vederea stabilirii calendarului procedurii de asumare, în vederea asumării acesteia. Este vorba de două legi: o lege-cadru care stabileşte grilele şi poziţionarea fiecărei categorii sociale din România, pe o grilă de la 1 la 15, şi doi – o lege de aplicare a salarizării pentru anul 2011, cu alte cuvinte câţi bani primesc bugetarii în 2011”, a explicat şeful Executivului, la postul public de televiziune.

Premierul a reiterat faptul că salariile bugetarilor vor creşte, începând cu 2011, în raport cu valoarea lor diminuată în prezent cu 25%.

„România va putea plăti atât cât îşi permite în momentul de faţă fără a compromite măsurile sănătoase, din punct de vedere fiscal, luate, astfel încât bugetul ţării să poată rezista”, a spus Emil Boc.

El a susţinut că bugetarii vor recupera o parte importantă din salariul diminuat cu 25%, dar o valoare concretă a acestei creşteri o va putea spune la începutul săptămânii viitoare, după ce se vor încheia toate negocierile.

Premierul a declarat că va exista şi o creştere a salariului minim, în raport cu rata inflaţiei.

„Pot să confirm că va avea loc şi o creştere a salariului minim pe economie, cel puţin cu rata inflaţiei. Urmează să se stabilească prin hotărâre de Guvern valoarea salariului minim”, a completat primul-ministru.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult