Acasa BusinessEconomic Boc propune o noua masura de combatere a evaziunii fiscale

Boc propune o noua masura de combatere a evaziunii fiscale

scris de Ziua Veche
6 afisari

.Cumparatorii care cer bon fiscal, indiferent ca este vorba de achizitii elementare sau de lucruri valoroase, vor primi de la stat o prima din suma de bani care se aduna pe baza bonurilor respective, in functie de un anumit plafon, a anuntat, sambata, seful Executivului.

“O masura pe care o avem in vedere, tot la propunerea parlamentarilor, este de a-i incuraja pe oameni sa ceara bon fiscal pentru diversele produse pe care le cumpara. Asta ce inseamna? Ca toti cei care vor avea bonuri fiscale adunate, peste un anumit plafon sau pana la un anumit plafon, vor beneficia de o prima din acea suma de bani pentru a putea sa-i incurajam sa ceara bon fiscal pentru diversele produse care se vand in Romania, de la paine pana la lucruri foarte valoroase, lucruri foarte scumpe. Pentru ca, din nefericire, o forma a evaziunii fiscale este si aceea ca nu se da bon fiscal„, a explicat Emil Boc, citat de Agerpres.

El a mai precizat ca decizia de a le acorda cumparatorilor deduceri din suma care se aduna in urma strangerii bonurilor fiscale este o practica pe care a intalnit-o si in alte state ale UE.

Potrivit premierului, aceasta masura obliga, intr-un fel, si firmele sa acorde bonurile fiscale, obligatie care este prevazuta deja prin lege, dar care, sustine acesta, de foarte multe ori nu se respecta.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult