Acasa BusinessEconomic UPDATE Emil Boc: TVA de 24% si cota unica neschimbata. Acordul cu FMI merge mai departe

UPDATE Emil Boc: TVA de 24% si cota unica neschimbata. Acordul cu FMI merge mai departe

scris de Ziua Veche
2 afisari

 

 

.

UPDATE 13.45: Premierul Emil Boc a declarat ca in urma sedintei de guvern a fost aprobata majorarea TVA de la 19 la 24%.”Nu s-a aprobat nicio alta masura in afara de marirea TVA”.”Ne vom corela politicile financiare cu BNR pentru a tine inflatia in frau”. „Intalnirea FMI a fost amanata de luni pe miercuri”. „Guvernul a decis majorarea TVA cu 5 procente”. „Am convingerea ca din punct de vedere economic solutia propusa initial de guvern era ceai mai buna”, a declarat premierul, citat de Radio Romania Actualitati.


Ministrul Sebastian Vladescu a declarat ca majorarea TVA va aduce la bugetul de stat 3,5 – 4 miliarde de lei pana la sfarsitul anului 2010. Guvernul s-a reunit intr-o sedinta extraordinara care a durat trei ore pentru a discuta solutiile alternative de mentinere a deficitului bugetar in limita de 6,8%, convenita cu FMI.

 

UPDATE 13.10: Guvernul a decis in sedinta extraordinara de sambata majorarea TVA de la 19 la 24 la suta, in timp ce cota unica nu va fi modificata, au declarat, pentru AGERPRES, surse ministeriale. 

 

Premierul Emil Boc a facut vineri o declaratie de presa prin care nu a lamurit nimic. El a mentionat doar ca “Guvernul are pregatit pachetul alternativ de masuri pentru reducerea deficitului bugetar care se negociaza cu Banca Mondiala, Comsia Europeana, Fondul Monetar International”, adaugand ca “pachetul va fi prezentat dupa negociere”. Seful Executivului a refuzat sa dea orice detaliu, mentionand: “componenta reducerii cu 25% a salariilor bugetarilor ramane valabila, ca si recalcularea pensiilor, cu exceptia pensiilor magistratilor”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult