Acasa BusinessEconomic Boeing ia faţa EADS cu 30 de miliarde de dolari

Boeing ia faţa EADS cu 30 de miliarde de dolari

scris de M.A.
0 afisari

Forţele Aeriene ale SUA au semnat un contract în valoare de 30 de miliarde de dolari cu producătorul american de aeronave, Boeing, în vederea achiziţiei unor avioane pentru alimentarea în timpul zborului.

Forţele Aeriene ale SUA au semnat un contract în valoare de 30 de miliarde de dolari cu Boeing

foto: SSgt. Suzanne M. Jenkins, USAF

Boeing va livra către forţele aeriene americane un număr de 179 de avioane de alimentare în timpul zborului. Generalul Forţelor Aeriene americane, Norton Schwartz, a declarat că speră ca prin noul contract să fie încheiată dezbaterea privind înlocuirea flotei actuale de avioane de realimentare, transmite România Actualităţi.

Acestea au o vechime de peste 50 de ani. Compania europeană EADS, care a pierdut licitaţia, mai are încă zece zile în care poate face recurs în instanţă asupra deciziei. Boeing şi EADS au avut în ofertă modele de avioane cu două motoare: Boeing 767 şi Airbus A330. Un senator american a catalogat obţinerea contractului de către firma Boeing ca fiind o victorie pentru angajaţii americani şi armata americană.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult