Acasa BusinessEconomic Brexit: Fitch a redus ratingul suveran al Marii Britanii

Brexit: Fitch a redus ratingul suveran al Marii Britanii

scris de B.C.R
8 afisari

Agenția de evaluare financiară Fitch Ratings a revizuit în scădere, cu o treaptă, ratingul suveran al Marii Britanii și a avertizat că ar putea urma alte retrogradări, deoarece votul pentru ieșirea țării din UE (Brexit) va afecta economia, transmite Reuters.

fitch rating marea britanieLuni, Fitch a retrogradat ratingul suveran al Marii Britanii de la „AA plus” la „AA”, cu perspectivă negativă, ceea ce înseamnă că ar putea fi din nou redus calificativul.

De asemenea Fitch a înrăutățit perspectiva de creștere a economiei regatului Unit în 2017 și 2018 la 0,9% pentru ambii ani, de la estimarea precedentă de 2%.

Tot luni, Marea Britanie și-a pierdut ratingul de top „AAA” atribuit de agenția de evaluare financiară Standard & Poor’s, care l-a revizuit în scădere, cu două trepte (la „AA”) și a avertizat că ar putea urma alte retrogradări. S&P a avertizat că firmele financiare, în special cele străine, ar putea căuta alte destinații de investiții după Brexit.

Retrogradarea vine după ce, luni, ministrul britanic de Finanțe, George Osborne, a dat asigurări că economia este suficient de solidă pentru a face față volatilității provocate de referendumul de joia trecută.

Și agenția de evaluare financiară Moody’s a înrăutățit, vineri, perspectiva atribuită ratingului suveran al Marii Britanii, de la „stabil” la „negativ” din cauza incertitudinilor generate de votul pentru ieșirea din Uniunea Europeană.

Protejarea ratingului suveran al Marii Britanii a fost prioritatea anunțată de Guvernul conservator atunci când a venit la putere, în 2010.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult