Acasa BusinessEconomic Bugetari, Ponta vă pregăteşte ceva !

Bugetari, Ponta vă pregăteşte ceva !

scris de A.B.
3 afisari

Premierul Victor Ponta a declarat, la începutul şedinţei Guvernului de miercuri, că numărul consilierilor din aparatul ministerial va fi redus, urmând ca după luna martie să fie redus la jumătate şi numărul celor care deţin funcţii de conducere în aparatul central.

Ponta tentat de preşedinţia României, dar nu din 2014

‘Astăzi facem un pas mic pentru buget, dar un pas mare pentru ideea pe care vrem să o transmitem. Reducem numărul de consilieri de la fiecare ministru şi secretar de stat şi şef de agenţie cu grad de secretar de stat. E un semnal pe care după aceea, până în luna martie, fiecare dintre miniştri, după aprobarea bugetului, trebuie să îl continue şi anume reducerea la jumătate a tuturor funcţiilor de conducere din aparatul central – directori generali, directori, şefi de servicii, la jumătate. O să vedeţi că funcţionează ministerele şi cu jumătate din funcţiile de conducere. Trebuie redus în continuare, acolo unde este cazul, aparatul central care nu este absolut necesar’, a explicat premierul.

De asemenea, primul ministru s-a referit şi la posibilitatea ca în prima parte a anului să se realizeze o restructurare ‘adevărată, nu una făcută cu toporul’ în ceea ce priveşte structurile deconcentrate şi companiile cu mulţi angajaţi.

‘O să discutăm cu FMI şi cu Ministerul Finanţelor şi capacitatea de a plăti la un moment dat, mai bine, pe cei care care au performanţă, dar asta ţine de o idee de restructurare a aparatului central. Apoi, pe măsură ce mergem, avansăm şi cu regionalizarea. Cred că acelaşi lucru trebuie să facem şi, în primul rând, în structurile deconcentrate, unde nimeni nu mai ştie acum câte mii de oameni avem în tot felul de structuri deconcentrate, în companii şi acolo domnul Niţă, Fenechiu, Vosganian, cei care aveţi companii mari, cu sute şi mii şi oameni în plus prin birouri…să reuşim în acest an să facem o adevărată restructurare, dar nu una făcută cu toporul – 25% şi la ăla care are coada mai lungă şi la ăla care are coada mai scurtă. O restructurare care să aibă un sens şi să explicăm de ce într-un loc am redus cu 5, iar în alt loc cu 500. Sunt obiective pe care le putem face în prima parte a anului’, a mai spus Ponta.

5 comentarii

Europeanuul 09-01-2013 - 15:32

Iata si marele modernizator. Victor Ponta.

geek-a-contra 09-01-2013 - 15:59

da’ nu tot voi va ungeati izemenele ca sint prea multi bugetari in Ro? ca pe timpu’ lu’ nastase erau numai atitia, sub tariceanu au fosta angajati inca atitia si iote ca acu’ sint cu atitia mai multi? iaca vi se indeplineste visu’….

copiutza 09-01-2013 - 16:43

Adica o sa dea afara pe toti si o sa ramana numai usl-isti ori slugile lor. Corect!

geek-a-contra 09-01-2013 - 16:50

si care ar fi diferenta intre slugile pdl si cele usl?

Gabriel69 09-01-2013 - 21:48

a inceput Marea PONTificare…., si asa sunt prea multi! Vai de capul nostru! Jos Comunismul!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult