Acasa BusinessEconomic Bugetul şi carne cu varză de Bruxelles

Bugetul şi carne cu varză de Bruxelles

scris de P.C.R.
14 afisari

Schimb de replici acide între Dragnea și Tăriceanu pe tema bugetului asigurărilor sociale de stat

Calin Popescu Tariceanu

Calin Popescu Tariceanu

Președintele PSD Liviu Dragnea și președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu au avut, miercuri, în plenul Parlamentului, un schimb de replici foarte acid plecând de la nemulțumirea social-democraților că partenerii de la ALDE au votat împotriva bugetului asigurărilor sociale.
Ni se propune o Românie de doi lei„, spune președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, despre bugetul pe 2016.

Proiectul legii bugetului a fost adoptat, miercuri, de plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului.

„Am constatat că bugetul ne proiectează spre o Românie pe care nu mi-aș dori-o, o Românie de rangul doi, la periferia UE, o Românie furnizoare de forță de muncă ieftină, aproape ca o țară de lumea a treia. Acest lucru este întărit și de spusele binecunoscute ale ministrului de Finanțe. Mi-aș fi dorit un buget așa încât să văd, în anii următori, o altfel de Românie: o Românie prosperă, care se apropie de nivelul de viață mediu al UE. Ni se propune însă o Românie de doi lei, o Românie în care oamenii pot să fie plătiți cu doi lei”, descrie Tăriceanu bugetul pe anul viitor, scrie Agerpres.

Președintele Senatului susține că ALDE nu acceptă actualul buget care obligă România să stagneze.

„Mi-aș fi dorit ca acest buget să fie construit cu totul și cu totul altfel. Bugetul se construiește pornind de la obiectivele de dezvoltare ale României. Bugetul nostru este construit exact invers. Ministerul Finanțelor strânge solicitările diferitelor ministere și le dă mai mult sau mai puțin în funcție de influența pe care o are fiecare. Acesta este bugetul pe care l-am votat azi și este regretabil acest lucru, fiindcă mi se pare că bugetul seamănă mai degrabă cu un fel de mâncare cu carne cu varză. E poate varză de Bruxelles, dar nu mă încântă lucrul ăsta”, a declarat oficialul.

Calin Popescu Tariceanu, lider ALDE, presedintele Senatului:

Aceasta lege ar fi trebuit sa ne dea o imagine foarte clara asupra Romaniei pe care o vrea acest guvern.

Sunt cateva anomalii: sistemul de aparare primeste mai multe fonduri decat bugetul pe educatie si cercetare, iar serviciile secrete de patru ori mai mult decat cultura.

Eu am constatat ca reflecteaza spre o Romanie pe care nu mi-as dori-o, la periferia Europei, de rang doi, care furnizeaza forta de munca.

Vedem ca ni se propune o „Romanie de doi lei” (cateva aplauze in sala, referinta este de la ministrul de Finante – n.r.).

Nu putem sa vorbim de o Romanie puternica cu salarii de doi lei.

Domnule prim-ministru, va cer sa considerati la modul cel mai serios cresterea salariului minim la 1200 lei, asa incat Romania sa nu atraga investitori prin forta de munca ieftina (din nou aplauza – n.r.).

La un buget care isi propune tinte clare de crestere si dezvoltare, nu as fi avut niciun fel de retinere sa dam votul in favorea bugetului. Dar bugetul condamna Romania la stagnare lucru pe care nu il putem accepta.

Acesta este bugetul pe care l-am votat azi si este regretabil acest lucru, fiindca mi se pare ca bugetul seamana mai degraba cu un fel de mancare cu carne cu varza. E poate varza de Bruxelles, dar nu ma incanta lucrul asta. (Tariceanu este avertizat ca a depasit cu peste 3 minute timpul alocat, dar nu pare deranjat si Zgonea nu ii taie microfonul – n.r.).

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS