De ce vrea Cameron să folosească veto si să blocheze bugetul UE | Ziua Veche
Acasa BusinessEconomic Bugetul UE ar putea fi blocat. De ce ar putea Cameron să folosească dreptul de veto

Bugetul UE ar putea fi blocat. De ce ar putea Cameron să folosească dreptul de veto

scris de Z.V.
0 afisari

Premierul britanic David Cameron a anunţat că vrea două bugete diferenţiare pentru statele membre euro şi restul, ameninţând că va exercita dreptul de veto în caz contrar în privinţa bugetului UE.

Bugetul UE ar putea fi blocat. De ce ar putea Cameron să folosească dreptul de veto (foto:ghimpele.ro)

David Cameron a declarat pentru Sunday Telegraph că îşi va exercita dreptul de veto în cazul bugetului Uniunii Europene, precizând că nu va tolera tentativele „scandaloase” de mărire a acestuia pentru perioada 2014-2020. Premierul britanic a explicat dorinţa de a bloca bugetul UE prin faptul că „În ceea ce priveşte acordul-cadru financiar multianual, nu este acceptabil să se preleveze cantităţi mari de bani de la contribuabilii ţărilor europene pentru a se alimenta un buget central în creştere”

Cameron a adăugat că „Ar fi scandalos să vedem creşteri importante ale bugetului european în timp ce noi ne confruntăm cu tăieri în bugetul naţional”, astfel că a promis că Marea Britanie va lupta dur împotriva acestei măsuri. Din punctul de vedere al lui David Cameron soluţia cea mai bună ar fi stabilirea a două bugete separate, unul pentru cele 17 state membre euro şi unul pentru celelalte zece ţări, printre care se numără şi Marea Britanie.

Veştile proaste nu se opresc aici pentru Cameron, sondajele recente arătând un avantaj pentru opoziţia laburitsă din Marea Britanie în rândurile electoratului. Conform mediafax, un sondaj al institutului YouGov indică o diferenţă de 14 procente între Partidul Conservator şi laburişti. Potrivit acestui sondaj Partidul Laburist obţine 45% din opinii favorabile, faţă de 31 % ale conservatorilor şi 8 % pentru Partidul Liberal-Democrat.

8 comentarii

popa prostu 07-10-2012 - 13:12

Ar fi visat Ciurcil sa aiba tara pa juma izlamizata si o mama de viitor rege gaurita la poponet da pui da arab?

geek-a-contra 07-10-2012 - 13:33

si tu ce ai fi visind intr-o Ro cu o populatie tiganesca de, spun unii, 3 mil si 1,5mil de unguri la o populatie de 19mil si o printesa romaneasca gaurita la poponet de un pui de comunist din iasi? asta, asa… ca chestie, ca mie unu’ mi se filfie si de tigani si de unguri si si musulmani da’ te vaz preocupat de caprele englezilor.

ps in uk sint cca 2.8mil de musulmani la o pop de cca 63.3 mil, % de departe mai mic decit tiganii din Ro….

BULA 07-10-2012 - 15:51

Tiganii nu pun bombe, deocamdata.

digital 07-10-2012 - 13:35

de visat nu prea cred că ar fi visat,dar de trăit,ar fi trăit bine,cu ăstea două!
foarte tare remarca ta!
toleranță,toleranță,da până când?!
hahaha!
ce vine pe pix,pe pix se duce!

Huhu Ciu 07-10-2012 - 15:41

Cameron e evreu la fel utimii doi presedinti ai Frantei, la fel MRU!
E evreu si cenzorul de azi de la ZV de-mi taie postarile??

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 07-10-2012 - 16:08

Intradevar David este nume biblic EVREIESC, iar tu de bilule Ciu-HABu- PRO HABu, trebuie sa fii bamat ,confunzi o postare cu gonoiul cu care tu murdaresti blogul !

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 07-10-2012 - 20:01

Benjamin Disraeli a fost PRIM MINISTRU al REGATULUI UNIT al MARII BRITANII in perioda ceea mai infloritoare !A fost inaintat in primul titlu de noblete acordat unui EVREU ! Dar tu ,vierme sandukobrei cum te-ai strecurat iarasi prin sfinctere ?Marsh ,inapoi in zona colorektala !

andra 07-10-2012 - 18:41

Care este concluzia? E musai sa scoatem crucea din spatiul public pentru acordul lui Cameron?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult