Acasa BusinessEconomic Bursa a blocat acţiunile Petrom şi Rompetrol. Urmează amenzile

Bursa a blocat acţiunile Petrom şi Rompetrol. Urmează amenzile

scris de B.C.R
3 afisari

Acţiunile companiilor OMV Petrom şi Rompetrol Rafinare au fost suspendate marţi de la tranzacţionare la Bursa de Valori Bucureşti /BVB/ până la prezentarea raportului Consiliului Concurenţei privind piaţa carburanţilor, transmite Agerpres.

pompa_benzina

Bursa a blocat acţiunile Petrom şi Rompetrol. Urmează amenzile

Potrivit site-ului BVB, acţiunile Petrom şi Rompetrol au fost supendate în baza unui articol din Codul Bursei, care prevede menţinerea unei pieţe ordonate şi asigurarea accesului egal la informaţie pentru investitori. Consiliul Concurenţei organizează, marţi, la ora 13.00, o conferinţă de presă în care va prezenta concluziile investigaţiei pe piaţa carburanţilor. Preşedintele autorităţii naţionale de concurenţă, Bogdan Chiriţoiu, a arătat, în 5 ianuarie, că raportul de investigaţie privind o posibilă înţelegere pe piaţa comercializării carburanţilor nu recomandă aplicarea amenzii maxime, de 10% din cifra de afaceri totală, pe anul anterior sancţionării. Potrivit acestuia, însă, plenul Consiliului poate lua o altă decizie.
Anul trecut, o investigaţie mai veche derulată de Consiliul Concurenţei pe piaţa comercializării carburanţilor a fost disjunsă în două investigaţii distincte. Investigaţia finalizată se referă la o posibilă înţelegere între companiile active pe piaţa comercializării carburanţilor privind retragerea de pe piaţă a sortimentului de benzină Eco Premium. În a doua parte a lunii decembrie, echipa de investigaţie a prezentat raportul, iar avocaţii companiilor şi-au susţinut punctul lor de vedere.
În legătură cu cealaltă componentă a investigaţiei declanşată cu mai mult de şase ani în urmă, preşedintele autorităţii de concurenţă a afirmat că ‘partea care priveşte preţurile este amplă, priveşte ani de zile de fapte care trebuie analizate’, iar autorităţile încearcă să o finalizeze cât de curând posibil.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult