Acasa BusinessEconomic Bursa de la Moscova s-a redeschis doar pentru operațiuni limitate

Bursa de la Moscova s-a redeschis doar pentru operațiuni limitate

scris de Misu Andrei
57 Afisari

Bursa de la Moscova s-a redeschis parțial pentru prima dată din 25 februarie, a doua zi după începerea războiului, scrie BBC.

Tranzacționarea obligațiunilor și acțiunilor pe piețele financiare din Rusia a fost suspendată după ce acțiunile au scăzut cu 33%. Sancțiunile internaționale se resimt în economie pe scară largă, unele supermarketuri luând decizia de a raționaliza vânzările unor bunuri de bază, cum sunt sarea și uleiul de gătit.

Bursa s-a redeschis la ora 13:00 (10:00 GMT) doar pentru unele obligațiuni de împrumut emise de guvernul rus.

Pe de altă parte, rubla rusă a fost evaluată luni dimineață la 105 dolari americani, o scădere cu aproximativ 25% de la începutul invaziei în Ucraina.

Swetha Ramachandran, manager de investiții la Gam Investments, a declarat pentru BBC că impactul vânzărilor de obligațiuni va fi resimțit de oamenii din Rusia și că se așteaptă ca Banca Centrală să intervină destul de agresiv pentru a cumpăra obligațiuni federale locale în scopul de a sprijini piața și economia aflate în dificultate.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult