Acasa BusinessEconomic Cȃnd va fi inaugurat gazoductul Iași-Ungheni

Cȃnd va fi inaugurat gazoductul Iași-Ungheni

scris de Laurentiu Banches
2 afisari

Conducta de gaze Iași-Ungheni va fi inaugurată oficial la finele lunii august, urmând ca primele schimburi de gaze să aibă loc la începutul lunii septembrie.

Cȃnd va fi inaugurat gazoductul Iași-Ungheni (foto:romaniaregional.ro)

Joi, la sediul Departamentului pentru Energie, a fost semnat acordul de operare a gazoductului Iași — Ungheni de către reprezentanții Transgaz (România) și ai Vestmoldtransgaz (Republica Moldova), în prezența oficialilor guvernelor României și Republicii Moldova. „România finalizează, practic, astăzi, un proiect important de infrastructură energetică realizat într-un timp record și cu o cheltuială sub cea din bugetul planificat inițial (circa 26 milioane de euro). Le mulțumesc tuturor celor implicați (ANRM, Transgaz, constructori, Comisia Europeană) în finalizarea lucrărilor la acest important proiect de interconectare care va fi inaugurat oficial la sfârșitul lunii august”, a declarat ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, potrivit Agerpres.

Finalizarea în următoarele zile a procedurilor de alocare de capacitate și încheierea unor contracte de furnizare între operatorii din cele două țări creează premisele ca primele schimburi de gaze naturale dintre România și Republica Moldova să aibă loc la începutul lunii septembrie, se mai arată în comunicatul remis de Agerpres.

5 comentarii

pathfinder 14-08-2014 - 16:30

Foarte bine!

UnUL 15-08-2014 - 00:23

Era și timpul.

Ulea 15-08-2014 - 06:36

„Primele Schimburi de gaze naturale” ??? Ce spui, bre ??? Conducta s-a făcut pentru „schimburi” de gaze cu Basarabia …s-au ca sa-i alimentam cu gaze din Ro.?!?

UnUL 16-08-2014 - 07:56

Era un eufemism.

Cobra 16-08-2014 - 09:31

trebuia pus in functiune in decembrie 2013 ..asa a promis Ponta….Acum sa vedem deca se respecta si noul termen si ce se va intampla…..Ca la Ponta totul creste si la popor totul scade

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult