Acasa BusinessEconomic Caderea motiunii apreciaza leul

Caderea motiunii apreciaza leul

scris de Ziua Veche
6 afisari

Cursul de schimb a scazut cu 1,2 – 1,3 bani in prima ora a sedintei interbancare locale de miercuri, la 4,2200 – 4,2210 lei/euro, pe fondul sentimentului pozitiv al jucatorilor ca urmare a respingerii motiunii de cenzura si a cresterilor inregistrate de bursele externe.
„Respingerea motiunii de cenzura a fost interpretata ca un semnal pozitiv de jucatori, pentru ca se vor aplica unele masuri de reducere a deficitului bugetar al Romaniei. In plus, aprecierea leului este determinata si de intarirea valutelor din regiune si de deprecierea dolarului fata de euro dupa cresterile de marti consemnate de bursele din SUA”, a afirmat un dealer, pentru Mediafax.

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a afisat marti un curs oficial cu 0,88 bani mai mare, de 4,2322 lei/euro, cel mai ridicat nivel din ultimele sase luni. O paritate mai ridicata pentru euro a fost calculata de catre BNR pe 16 decembrie 2009, cand euro a fost cotat la 4,2459 lei.

Dobanzile practicate miercuri dimineata de bancile comerciale pentru sumele plasate pe termen de o zi variaza intre 4% si 5%, fiind mai reduse comparativ cu randamentele afisate marti, de 5,76% – 6,26%. Scaderea dobanzilor este determinata de excesul de lichiditate din piata intrucat majoritatea bancilor au strans deja fondurile necesare pentru constituirea rezervelor minime obligatorii cerute de BNR. Perioada de constituire a rezervelor se va incheia la 23 iunie, iar pana atunci dealerii se asteapta ca randamentele sa mai scada.

0 comentariu

Un sucarit ! 20-10-2010 - 07:23

Ce inseamna sintagma „autonomie largita” ?
Cumva termenul este identic cu autodeterminare ? Daca da, in acest teritoriu autodeterminat exista si o minoritate romana si pe cale de consecinta in viitorul parlament al acestui tinut va exista un partid al minoritatii romane.

marian 22-10-2010 - 07:46

IATA DOVADA TRADARII PDL!IAR VOI SUSTINATORII SUNTETI PARTASI!OAMENI BUNI HAI IN STRADA IN FIECARE ORAS FACEM ECHIPE MERGEM DIN CASA IN CASA CU LISTE CU OPTIUNEA CETATENILOR..NU MAI ASTEPTAM NICI DUPA SINDICATE,NMICI DUPA OPOZITIE CARE STAU S I PARTA CIOLANELE,SE PARE CA LIBERALII VOR MAI MULT,ALTFEL TREC DE PARTEA CEALALTA CUM AU MAI FACUT DOAR TOT AIA STIU,,TAXE,IMPOZITE,STRANS CUREAUA LA MULTIMEA ,,IDIOATA”JOS CU EI CU TOTI SI TREBUIE PUS OAMENI CARE ISI IUBESC SI RESPECTA TARA CU DEMNITATE ,CURAJ SI CARACTER

vlad 22-10-2010 - 07:52

unde mo..i m—si,vor astia autonomie?in mijlocul Romaniei? Nu va este rusine? Basescule,sa dea D-zeu sa mori la fel cum ain omorat cainii si tu si gasca ta,tradatorule!

sandel 22-10-2010 - 09:26

duceti-va de u nde a-ti venit ca popoare migratoare,tigani parsivi si vicleni ce sunteti voi!miseii astia de la pdl accepta orice sa nu piarda ciolanul.jos cu ei pana nu este prea tarziu..

michael 24-10-2010 - 08:20

asteptati voi mult si bine,noi am fost de 2 ori la budepesta si daca e nevoie o sa mergem inca o data

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult