Acasa BusinessEconomic Cadoul Guvernului Boc.Majorarea impozitelor şi taxelor locale cu până la 50%

Cadoul Guvernului Boc.Majorarea impozitelor şi taxelor locale cu până la 50%

scris de Mihaela Popescu TAULET
2 afisari

Guvernul va analiza în şedinţa de miercuri extinderea limitei cu care pot fi majorate impozitele şi taxele locale, de la 20% în prezent la 50%, a declarat marţi ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Ialomiţianu, la prezentarea bilanţului instituţiei pe 2011.

Guvernul va analiza miercuri majorarea impozitelor şi taxelor locale cu până la 50%

Măsura face parte dintr-un proiect de ordonanţă de modificare a Codului Fiscal şi are la bază o propunere a Asociaţiei Primarilor, a precizat Ialomiţianu. Potrivit legislaţiei fiscale actuale, autorităţile locale pot majora impozitele şi taxele locale cu cel mult 20% faţă de anul anterior. Asociaţia Primarilor a propus două variante de modificare a legislaţiei actuale – una de eliminare a limitei de 20%, iar cealaltă de majorare de la 20% la 50%. Potrivit lui Ialomiţianu, prima variantă este neconstituţională, deoarece autorităţile locale ar avea astfel libertatea totală de a stabili impozite şi taxe, şi nu va primi avizul Ministerului Justiţiei.

De asemenea, a explicat oficialul MFP, în proiectul de ordonanţă vor fi prevăzute şi criterii clare pentru majorarea diferenţiată a impozitelor şi taxelor locale, în funcţie de zona unei localităţi şi de puterea de cumpărare a contribuabilului. La capitolul impozite locale intră, spre exemplu, cele pe clădiri, terenuri şi pe mijloacele auto

7 comentarii

Ciu Huhu 27-12-2011 - 16:45

Gunoaiele astea basiste-pedeliste tot maresc impozite si taxe pentru ca sa aiba de unde fura enorm in anul 2012!
JOS DICTATURA!

geafri francs 27-12-2011 - 19:59

CORECT sir CIU-HUHU ! CORECT ! Da si LORD multumit !ora 20!

Pribeagul 27-12-2011 - 20:27

„Măsura face parte dintr-un proiect de ordonanţă de modificare a Codului Fiscal şi are la bază o propunere a Asociaţiei Primarilor…”

Iar mai modificati nenorocitul ala de Cod Fiscal? Lasati-l dracului cum e, ca ne-ati ametit cu atitea modificari.

Legislatia instabila si impredictibila este una din sursele nenorocirilor noastre.

Pai ce facem, domnilor primari si guvernantilor? Va alegem ca sa ne puneti biruri peste biruri, sau sa gospodariti cu chibzuinta resursele tarii pe care le aveti la dispozitie? Numai din bugetul tarii aveti la dispozitie 40-50 mld de euro. Nu va ajunge?

Am ajuns sa dam statului sub forma de impozite, taxe, contributii, amenzi, etc, 80-90% din venituri. Este scandalos si rusinos! Se pare ca exploatrea iobagilor era floare la ureche pe linga ceea ce ni se intimpla noua acum.

ParpanghElE : M a n d r i a NATIONALA 27-12-2011 - 23:49

CADOUL SFANTULUI DUMNEZEU ! AR trebui sa dea de gandit PRESEDINTELUI si PRIMULUI MINISTRU ! CINE CREDE IN D U M N E Z E U niciodata nu este PIERDUT ! Sa NE TII in CASA VIILOR si in anul care vine ! TU ,care ESTI DUMNEZEUL NOSTRU , STANCA NOASTRA de CREDINTA , SCUTUL si PAVAZA ! AMIN !

urbos 28-12-2011 - 02:43

Guvernul Boc sa se duca dupa ta-su.

ParpanghElE : M a n d r i a NATIONALA 28-12-2011 - 03:34

…garbitsch skar.boss from Chisinau!

H2SO4 28-12-2011 - 08:31

huh ? tu de cind stii sa vorbesti-citesti-a scrie romaneste?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult