Acasa BusinessEconomic UPDATE Camera Americana de Comert din Romania: Este necesara revenirea asupra deciziei de crestere a TVA

UPDATE Camera Americana de Comert din Romania: Este necesara revenirea asupra deciziei de crestere a TVA

scris de Ziua Veche
0 afisari

 

. UPDATE 14.16

In cadrul conferintei, ambasadorul SUA la Bucuresti a subliniat faptul ca, in opinia sa, doua din marile probleme ale Romaniei sunt lipsa infrastructurii si lipsa unei legislatii adecvate. 

Daca in primul caz, un exemplu concludent ar fi compania Ford, care intentioneaza sa produca la Craiova aproximativ 1.000 de unitati pe zi, dar nu are infrastructura necesara pentru a le transporta, in cazul legislatiei, Gitenstein a vorbit despre faptul ca reprezentantii companiilor americane din Romania cu care a intrat in contact, i s-au plans de faptul ca “se confrunta adesea cu problemele generate de deciziile irationale ale autoritatilor, coruptie sau birocratie”. Legislatia poate fi modificata sau adapta, dar pentru acest lucru “este nevoie de vointa politica … nu e o decizie chiar asa de grea”, a adaugat ambasadorul.

Gitenstein a amintit si intalnirile avute cu studentii romani, precizand a ca a ramas surprins sa afle ca, in urmatorii 5 ani, majoritatea acestora se vad lucrand in alta tara. La finalul conferintei, concluzia ambasadorului Statelor Unite la Bucuresti a fost ca, “in cazul in carer Romania nu isi dezvolta sectorul privat, aceasta tara nu are nici o sansa”.

———-

Revenirea asupra deciziei de crestere a TVA este necesara sau cel putin limitarea acestei modificari la anul 2010, au afirmat investitorii americani din cadrul Camerei Americane de Comert din Romania (AmCham), intr-o conferinta privind masurile necesare pentru redresarea economiei romanesti. La eveniment a fost prezent si ambasadorul SUA la Bucuresti, Mark Gitenstein, transmite Agerpres.

Printre masurile recomandate de AmCham pentru redresarea economiei romanesti se numara: revenirea asupra deciziei de crestere a TVA sau cel putin limitarea valabilitatii acestei modificari la anul 2010, mentinerea cotei unice de impozitare a venitului, limitarea si controlul riguros al achizitiilor publice prin intermediul unor structuri specializate.

Investitorii americani mai recomanda ca masuri adecvate pentru relansarea economiei romanesti cresterea capacitatii de colectare a veniturilor de stat prin restructurarea aparatului existent si aplicarea unor masuri informatice integrate.

Modernizarea Codului Fiscal, combaterea evaziunii fiscale prin simplificarea procedurilor de raportare si achitare a taxelor, cresterea gradului de absorbtie a fondurilor europene si revizuirea legislatiei muncii in sensul flexibilizarii relatiilor de munca sunt alte propuneri ale investitorilor americani avand ca scop redresarea economica a Romaniei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult