Acasa BusinessEconomic Canalul Dunăre-Bucureşti: Comisia Europeană a acceptat finanţarea proiectului

Canalul Dunăre-Bucureşti: Comisia Europeană a acceptat finanţarea proiectului

scris de Marius Bâtcă
731 Afisari

Canalul Dunăre-Bucureşti, a carui construcţie a fost întreruptă acum 22 de ani, ar putea fi realizat pe bani europeni pentru că Comisia Europeană a acceptat sa finanţeze construcţia acestuia.

canalul dunare bucuresti

foto:olteniteanul.ro

Totuşi, mai este nevoie şi de acordul miniştrilor Transporturilor, Telecomunicaţiilor şi Energiei din Uniunea Europeană.

„În ceea ce priveşte proiectul de regulament privind Mecanismul Conectarea Europei, dacă acest instrument va fi validat în cadrul Consiliului TTE, Comisia a acceptat propunerea României de a finanţa din aceste fonduri construcţia Canalului Dunăre-Bucureşti dar şi alte proiecte pe care le vom înainta în perioada imediat următoare. Există un angajament ferm al Comisiei de a oferi României asistenţă tehnică în vederea pregătirii unei liste de proiecte eligibile pentru a creşte capacitatea de absorbţie a fondurilor în perspectiva financiară 2014-2020, atât prin discuţii la Bucureşti cât şi prin detaşarea unor experţi români la Bruxelles”, a declarat ministrul Transporturilor, Alexandru Nazare, informează Realitatea.net.

Canalul era finalizat în proporţie de aproximativ 70%, la revoluţie, dar după 1989, lucrările au încetat.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult