Acasa BusinessEconomic Când începe construcţia autostrăzii Sibiu-Piteşti

Când începe construcţia autostrăzii Sibiu-Piteşti

scris de D.P.
5 afisari

Construcţia autostrăzii Sibiu-Piteşti poate începe în aproximativ doi ani, a anunțat ministrul Transporturilor, Ioan Rus.

Șantierul autostrăzii Sibiu-Piteşti.

Șantierul autostrăzii Sibiu-Piteşti.

„Eu cu siguranţă nu apuc, poate numai dacă mă puneţi ministru pe următoarele cicluri… Cred că într-un an şi jumătate – doi ani se pot demara lucrările, în funcţie de cât de rapid va merge studiul de fezabilitate, cât de puţine contestaţii vor fi la licitaţiile de proiectare şi de execuţie. Sunt chestiuni administrative”, a declarat Rus la finalul dezbaterilor din Parlament privind bugetul Ministerului Transporturilor din 2015.

El a precizat că realizarea acestei autostrăzi, direct sau în mai multe faze, este „o prioritate totală”.

Master Planul de Transport include această autostradă, una din cele mai aşteptate din România, ca viitor drum expres. Potrivit lui Rus, proiectul ar putea fi realizat în două etape, respectiv mai întâi ca drum expres, transformat ulterior în autostradă.

Bugetul Ministerului Transporturilor pentru 2015, care se ridică la 8,66 miliarde lei, în creştere cu 9% faţă de execuţia preliminară din acest an, a fost aprobat marţi de comisiile pentru Transporturi şi Infrastructură (Camera Deputaţilor), respectiv Transporturi şi Energie (Senat), cu o serie de amendamente.

Amendamentele aprobate de parlamentari au inclus, printre altele, solicitări de finanţare pentru autostrada Târgu Mureş – Iaşi – Ungheni, reabilitarea DN 15 Piatra Neamţ – Bacău, Transfăgărăşan şi centura Rădăuţi.

Comisiile reunite au aprobat şi bugetul pentru anul viitor al CNADNR.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult