Acasa BusinessEconomic Când va fi aprobat Bugetul pe 2015 și ce noutăți aduce

Când va fi aprobat Bugetul pe 2015 și ce noutăți aduce

scris de A.A.
5 afisari

Victor Ponta a anunțat că s-a ajuns la un acord de principiu pentru bugetul pe 2015, iar vineri va fi aprobat şi trimis către Parlament. 

Guvernul Ponta a definitivat bugetul.

Guvernul Ponta a definitivat bugetul.

„Practic, vom avea un buget în sumă totală de 238 miliarde lei, din care 225 sunt venituri şi 13 miliarde este deficitul de 1,83% din PIB. De asemenea, s-a acceptat de către partenerii noştri internaţionali estimarea unei creşteri economice egale cu cea din 2014, de 2,5% din PIB. Pentru proiecte cofinanţate, europene, sunt prevăzute, fiind vorba despre două exerciţii bugetare care se suprapun, 2007-2013 şi 2014-2020, sume suplimentare de 19 miliarde lei din bugetul de stat şi 9 miliarde pentru autorităţi locale”, a spus Ponta, la finalul discuţiei avute, marţi, cu experţii Fondului Monetar Internaţional (FMI) şi cei ai Comisiei Europene (CE).

Premierul a precizat că are acordul FMI şi CE pentru toate aceste cifre, inclusiv pentru un deficit bugetar de 1,83% din PIB.

Surse din Guvern au declarat anterior că experţii Fondului Monetar Internaţional şi cei ai Comisiei Europene au agreat un deficit de 1,4% pentru anul viitor, iar negocierile cu Guvernul se axează în prezent asupra unei alocări suplimentare pentru cofinanţare, fără însă să existe un acord pentru fonduri suplimentare la armată.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult