Acasa BusinessEconomic Când vor putea cere românii amânarea plății creditelor

Când vor putea cere românii amânarea plății creditelor

scris de Misu Andrei
69 afisari

Ordonanța privind amânarea plății ratelor la credite pentru românii afectați de criza financiară ar putea intra în vigoare săptămâna viitoare, a anunțat Florin Cîțu, ministrul Finanțelor. El a precizat că normele de aplicare se discută în ședința de guvern de joi.

„Astăzi vor intra pe ordinea de zi (normele de aplicare a ordonaței privind amânarea ratelor la credite – n.r.) și ar trebui să fie publicate cât mai curând după ședința de guvern de astăzi, pentru ca oamenii să poată beneficia cât mai rapid de această facilitate, cel mai probabil de săptămâna viitoare”, a declarat joi Florin Cîțu, ministrul Finanțelor, la Digi24 TV.

Ministrul a mai precizat că această ordonanță face parte dintr-un pachet de trei măsuri pentru a contracara o viitoare criză economică, alături de o linie de credite pentru capital de lucru, destinată companiilor mici și mijlocii, și plata șomajului tehnic pentru firmele care au fost nevoite să-și înceteze activitatea.

Pachetul de măsuri va avea un impact de 3% din PIB, spune Florin Cîțu, care a mai menționat că momentan nu se iau în calcul și alte acțiuni,pentru a se vedea care va fi efectul celor deja anunțate.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult