Acasa BusinessEconomic Carburantii se scumpesc, transportatorii protesteaza

Carburantii se scumpesc, transportatorii protesteaza

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Federatia Operatorilor Romani de Transport (FORT) solicita Guvernului si Parlamentului Romaniei, in mod public, sa se implice urgent in stoparea cresterii necontrolate a preturilor la carburanti, se arata intr-un comunicat de presa.

Vineri pretul benzinei la pompele Petrom si Rompetrol era de peste cinci lei pe litru. “Concomitent cu aceasta crestere a preturilor, se dezvolta din ce in ce mai mult si piata neagra, unde pretul unui litru de motorina poate fi si de 2,5 lei, in momentul de fata. Deja, pentru unii, calitatea nu mai conteaza, ci doar modalitatea de a rezista inca o zi in piata…Patronatele din transport au cerut, inca de acum 2 ani, cresterea nivelului de acciz pana la pragul minim impus de Uniunea Europeana, respectiv recolectarea taxei de drum exclusiv din acest acciz marit, insa, se pare ca statul este preocupat mai mult de profiturile realizate de producatori si furnizori, decat de propriul buget., se mai spune in comunicat.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult