Acasa BusinessEconomic Care sunt cei mai bogaţi candidaţi la fotoliile de primar

Care sunt cei mai bogaţi candidaţi la fotoliile de primar

scris de Doru Dragomir
3 afisari

Exista un scenariu in care Uniunea Social-Liberala (USL) ar pierde alegerile locale. Mai precis, ar castiga acelasi numar de primarii ca si PDL (fiecare cate 15 orase resedinta de judet), dar cu cele sase primarii care ar fi castigate de UNPR si UDMR, social-liberalii ar fi invinsi. In plus, candidati considerati 100% castigatori, cum ar fi Radu Mazare sau Sorin Oprescu, ar pierde fara drept de apel. Cum este posibil asa ceva?

alegeri

foto: ziarelive.ro

Lupta in avere

Econtext va propune o noua modalitate de a evalua candidatii la fotoliile de primar. Iar modalitatea consta in avere! Concret, va aratam ce candidati ar castiga posturile de primar daca s-ar lua in considerare averea lor.

Si am luat in calcul doar averea imobiliara, doar terenurile si casele. Practic, aratam cate case si cat teren au primii doi candidati (cei cu cele mai mari sanse) din fiecare judet. Iar castigatorul dintre cei doi este cel mai instarit, cel care are cele mai multe case si cele mai intinse terenuri. Pe scurt, va aratam cine sunt cei mai bogati candidati. Si cine ar castiga primariile daca s-ar lua dupa bogatie. Toate datele provin din declaratiile de avere ale candidatilor. Dupa cum spuneam, am luat candidatii cei mai bine cotati in sondaje (primii doi) si le-am prezentat averea imobiliara (terenuri si locuinte). Iar castigatori sunt cei care au cele mai multe locuinte si terenuri. Asadar, daca s-ar bate in averi, USL ar castiga 15 primarii, iar PDL tot 15. De asemenea, UDMRar castiga trei fotolii de primar, iar UNPR tot 3. Dar iata harta candidatilor care ar castiga posturile de primari daca s-ar lua in calcul averea lor:


Top national

Dincolo de aceasta harta, sa vedem si cine sunt candidatii cu cele mai mari sanse din fiecare judet si, in plus, cate locuinte si cat teren au acestia. In pamant, cel mai bogat candidat este Constantin Hogea, membru PDL, care concureaza pentru un mandat de primar in Tulcea.

Acesta detine terenuri in suprafata totala de 117.462 de metri patrati. El este urmat tot de un candidat PDL, de Ionel Iana, care vrea sa ajunga primar in Alexandria, Teleorman. In privinta caselor, cel mai instarit este Silviu Prigoana, care are 12 locuinte. Dar iata aici cate locuinte si cat teren au toti candidatii la primariile oraselor resedinta de judet (primii doi candidati, cu cele mari sanse):


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult