Acasa BusinessEconomic Castigul salarial mediu net a scazut in februarie la 1411 lei

Castigul salarial mediu net a scazut in februarie la 1411 lei

scris de Ziua Veche
0 afisari

Castigul salarial mediu nominal net a fost in luna februarie de 1411 lei, in scadere fata de luna ianuarie cu 15 lei (-1,1%), informeaza, miercuri, Institutul National de Statistica. Valorile cele mai mari ale castigului salarial mediu nominal net s-au inregistrat in activitatile de intermedieri financiare (3226 lei), iar cele mai mici in hoteluri si restaurante (775 lei).


 

Comparativ cu ianuarie, in luna februarie, in majoritatea activitatilor economice, nivelul castigului salarial mediu net a fost mai scazut decat in luna precedenta, cand s-au acordat, in unele activitati economice, premii ocazionale (inclusiv al 13-lea salariu pentru anul 2009).

Cele mai semnificative scaderi ale castigului salarial mediu net s-au inregistrat dupa cum urmeaza:

– cu 16% in activitatile de spectacole, culturale si recreative;

– intre 6% si 10% in activitati de asigurari, reasigurari si ale fondurilor de pensii, tranzactii imobiliare, productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat;

– intre 4% si 6% in colectarea si epurarea apelor uzate, hoteluri si restaurante, fabricarea altor produse din minerale nemetalice, extractia carbunelui superior si inferior;

– intre 2% si 4% in transporturi pe apa, colectarea, tratarea si eliminarea deseurilor (inclusiv activitati de recuperare a materialelor reciclabile; activitati si servicii de decontaminare), captarea, tratarea si distributia apei, depozitare si activitati auxiliare pentru transport, activitati de productie cinematografica, video si de programe de televiziune (inclusiv inregistrari audio si activitati de editare muzicala; activitati de difuzare si transmitere de programe), agricultura, vanatoare si servicii anexe, transporturi terestre si transporturi prin conducte.

0 comentariu

PDL-ist 13-10-2010 - 07:01

Leul trebuie sa se deprecieze ca sa se poata iesi din recesie .In acest moment, fiidca dobinda de referinta este 6,5% , leul ar trebui sa fie 5-6lei=1euro. numai asa se mai poate spera la investitii in Romania. Spre exemplu, din cauza cresterii francului elvetian, multe companii se retrag de acolo fiindca este foarte scump. De asemenea, capitalul de lucru este prea scump in Romania, ceea ce distruge competitivitatea. Nu ma astept ca bugetarii care sunt pe acest forum sa inteleaga ceva din cele de mai sus, dar tin sa mentionez, ca numai economia privata trebuie sustinuta, nu functionarii neproductivi – de aceea nu este productie interne, fiindca se finanteaza numai personalul neproductiv din aparatul statului.

ma-ta-kur 13-10-2010 - 07:27

Asa se face in tarile care se dezvolta vertiginos (de ex. in India). Statul trebuie sa fie puternic, sa ne apere interesele.
Voi vreti sa depreciati moneda nationala ca sa puteti plati miliardele de euro luate de la FMI, care nu se stie pe ce s-au dus.

Rasputin 14-10-2010 - 10:01

…adică tu să munceşti pînă cazi în cap, iar ei să te plătească în batjocură…

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult