Acasa BusinessEconomic Cât a câştigat noul CEO al Apple în 2011

Cât a câştigat noul CEO al Apple în 2011

scris de A.P.
5 afisari

Tim Cook, directorul general de la Apple Inc, ar putea să fie cel mai bine plătit CEO din America în 2011.

Cât a câştigat noul CEO al Apple în 2011

Compania i-a acordat acestuia un pachet de acţiuni în valoare de aproape 400 milioane de dolari, cea mai mare recompensă în acţiuni acordată de o companie în ultimul deceniu. Potrivit unor documente remise luni către SEC, în luna august 2011, la scurt timp după ce Tim Cook a preluat conducerea grupului Apple de la Steve Jobs, boardul companiei a decis să-i acorde acestuia un milion de acţiuni restricţionate care la acea dată valorau 376 milioane de dolari. Tim Cook mai beneficiază de un salariu şi un bonus de performanţă, de 900.000 de dolari fiecare, la care se adaugă 16.520 de dolari de pe urma contribuţiei companiei la un fond de pensii de tip 401(k) şi o asigurare de viaţă plătită de companie.

Comparativ, Steve Jobs a acceptat timp de mai mulţi ani un salariu anual de un dolar, dar deţinea aproximativ 5,5 milioane acţiuni în valoare de 2,3 miliarde de dolari în prezent. Apple a precizat că recompensa acordată lui Tim Cook este un instrument de promovare şi totodată o formă de recunoştinţă pentru modul în care a condus compania în perioada în care Steve Jobs a fost în concediu medical. ‘Boardul consideră păstrarea lui în calitatea de CEO ca fiind una critică pentru succesul şi tranziţia lină la un nou lider. Recompensa este văzută ca o stimulent pe termen lung’, se arată într-un comunicat de presă.
Recompensa acordată lui Tim Cook este mult peste cea de care a beneficiat directorul general de la Viacom Inc., Philippe Dauman, cel care în 2010 a ocupat poziţia de lider în topul celor mai bine plăţi CEO cu un pachet de 84,5 milioane de dolari, bazat pe un nou contract care include acţiuni şi opţiuni de achiziţii de acţiuni.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult