Acasa BusinessEconomic Cât aur are România şi unde

Cât aur are România şi unde

scris de B.C.R
7 afisari

În România există un patrulater aurifer, rezervele care pot fi exploatate ridicându-se la circa 700 de tone, a declarat, luni, ministrul Economiei, Varujan Vosganian, în cadrul Comisiei speciale comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului care analizează exploatarea minieră de la Roşia Montană.

„În România există un patrulater care se află în Munţii Metaliferi, în nord-estul Devei. Estimările noastre arată că rezervele directe, care pot fi exploatate, sunt la circa 700 de tone, ca ordin de mărime. Sunt evaluări de 714 tone, altele de 722 de tone. În Roşia Montană sunt aproximativ 300 de tone, Rovina aproximativ 200 de tone, Certej aproximativ 120 de tone şi Carpathian Gold aproximativ 80 de tone. Este o cantitate foarte mare”, a spus Vosganian.

Potrivit acestuia, exploatarea acestui aur ar putea să dubleze producţia Europei.

„Valoarea lor, dacă avem în vedere nivelul actual de bursă al aurului de circa 1.300 dolari pe uncie, ar fi de circa 31 — 32 de miliarde de dolari”, a precizat ministrul Economiei.

8 comentarii

salut 07-10-2013 - 15:49

Inainte, informatiile astea erau „Strict Secret de Importanta Deosebita”. Acum sunt invitatii: veniti sa ne exploatati aurul, ca noi tot nu stim cum se face !

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 07-10-2013 - 15:59

Unde dreaq ai rummeGAT,
Bhaltzat’a mugea peacilea , dupa tine !

Pkly 07-10-2013 - 20:50

Acu’ rRomanika ar trebui sa aiba vreo suta de tone de aur in lingouri(Tezauru’ tarii !).
Cica dupa ’90 parte din lingourile de aur–care erau pastrate in beciurile pNR–au fost trimise paste mari si tari ca sa fie,,gaj”la imprumuturile toxice ale altora…
Intrebarea e:-Ce sa facem cu alte 700 de tone de aur ? Sa fie puse si acestea gaj cand noi,bastinasii,ne-am imprumutat cu putin timp in urma de dzeci de miliarde de euro si de ce ?!? Ca sa facem un musuroi cat mai mare(!) de rezerva valutara la pNR(acum e de cca 40 miliarde de euro ) iar noi sa platim la altii dobanda de fraieri ce suntem ?!?
Totusi…ce vrem ca tara ?

IngerAlbastru 07-10-2013 - 21:06

Eu nici coji de seminte nu mai scuipam in palaria EUROPENILOR daca eram asa de bogata tara pe care-l conduc!!! Drumurile erau cele mai bune din lumea intreaga iar turistii aduceau banii cu palarie mare doar sa viziteze coltul salbatic al europei, ultima frontiera civilizata!!! Acum insa vor veni iar rusii cu oferta de exploatare sanatoasa si vor crea niste joburi ca rasplata pentru tot zacamantul romanesc!!! si ciubucul traditional desigur dupa care se va bea un vin moldavian.

Ionel 07-10-2013 - 21:25

De fapt ce fac canadienii israeliti e identic cu ce au facut sovieticii cu sovromurile in anii ’50 si observ ca nici o televiziune nu a facut o comparatie intre sovromurile lui Stalin si Gabriel Resources.

Pribeagul 07-10-2013 - 21:39

Ocupam in Europa locul intii la productia de floarea soarelui, locul doi la productia de porumb, locul cinci la productia de griu, avem paduri, mare, gaze, petrol, aur, argint, cupru… avem chiar si ceva industrie si locuri minunate pentru turism. Ce folos de toate astea daca risipa resurselor care are loc sub privirile bovine ale unor conducatori natingi fac ca romanii sa aiba un salariu mediu net de cca 360 de euro/luna si o pensie medie de cca 160 de euro/luna ?, adica la nivel de salarii si pensii ocupam locul 27 din cele 28 de tari ale UE.

Se pare ca n-avem nimic, doar visam ca avem una sau alta.

IngerAlbastru 08-10-2013 - 06:51

Paduri nu mai sint doar dealuri fara pomi … insa au mai ramas diamante si uraniu in sol, petrol si gaze sufucient pana mai rasufla un roman … plante medicinale si ciuperci rare care deja au disparut din restul europei dar se colecteaza de Chuck UK-istul, rege ar vrea sa fie, ursi si cerbi atractie la vanatoare de eliti, pesti de caviar in Dunare dar altii profita si de asta, plante textile in, canepa, rapita etc., si maci dar nu se mai pot cultiva ca le-a mers vestea ca sint droguri halucinante!!! folosim plastic in loc de canepa de la chinezi 🙂 E bogat rau romania dar abia-si trag sufletul cetatenii de saracie!!! si toate economiile se duc pe parastaze ca asa e setat de BOR sa aibe si ei venturi din servicii sfinte, luminari si aghiasma plus pupaturi de oase moarte si alte dracovenii diavolicesti, pe langa tarusi in inima mortului sa nu devina stafie, e aproape Halloween si e sezonal ideea!!!
Sa traiti … care cum puteti!!!

Ionel 08-10-2013 - 07:36

Nu ocupi nici un loc pentru ca proprietarii sunt italieni, arabi, evrei, spanioli, olandezi, britanici, danezi, germani si chinezi.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult