Acasa BusinessEconomic Cât costă cel mai scump apartament din România

Cât costă cel mai scump apartament din România

scris de C.S.
1 afisari

Cel mai scump apartament disponibil la vânzare în şase din cele mai importante oraşe din ţară este un penthouse tip duplex, situat lângă parcul Herăstrău din Bucureşti şi costă două milioane de euro.

Cel mai scump apartament din România se află lângă Parcul Herăstrău.

Locuinţa are şase camere şi o suprafaţă utilă de 330 de metri pătraţi. Proprietatea dispune de mai multe terase, cu o suprafaţă cumulată de 140 de metri pătraţi, iar în preţul de achiziţie sunt incluse două locuri de parcare în subteran.

Pe locul al doilea în clasament se situează tot un penthouse din zona Herăstrău, disponibil însă spre vânzare pentru 1,65 milioane de euro. Apartamentul face parte dintr-un bloc ridicat în anul 2007, are vedere spre cel mai mare parc al Bucureştiului şi dispune de o suprafaţă utilă totală de 450 de metri pătraţi. Spaţiul interior este compartimentat în patru camere (living şi trei dormitoare), plus dependinţe.

Tot în zona de nord a Capitalei, un penthouse finalizat anul trecut are un preţ cerut de 1,6 milioane de euro. Proprietatea face parte dintr-un bloc cu cinci nivele, are patru camere şi o suprafaţă utilă de aproximativ 217 metri pătraţi.

Situat la ultimul nivel al unui bloc de patru etaje, un apartament cu vedere spre lacul Floreasca, dar şi spre parcul Herăstrău, poate fi achiziţionat cu 1,5 milioane de euro. Proprietatea are o suprafaţă utilă de 290 de metri pătraţi, la care se adaugă terasele cu o suprafaţă cumulată de peste 200 de metri pătraţi. Împreună cu apartamentul pot fi achiziţionate şi două locuri de parcare, la un preţ individual de 15.000 de euro (plus TVA).

În Braşov, cel mai scump apartament scos la vânzare este un penthouse de tip triplex listat pe Imobiliare.ro la un preţ de 600.000 de euro. Locuinţa face parte dintr-un imobil construit în anul 2010 în centrul istoric al oraşului. Proprietatea dispune de o suprafaţă utilă de 290 de metri pătraţi şi este formată din şase camere, patru băi, o bucătărie şi trei balcoane.

Cel mai scump apartament din Constanţa are un preţ cerut de 390.000 de euro. Acesta dispune de o suprafaţă de 180 de metri pătraţi şi este situat la etajul al optulea al unui bloc cu 12 nivele construit în anul 2008. Proprietatea este amplasată în zona Faleză Nord, are vedere la mare şi se vinde complet mobilată şi utilată.

În zona Mamaia Nord-Butoaie, un penthouse finalizat în anul 2012 poate fi achiziţionat cu 320.000 de euro. Apartamentul are cinci camere, o suprafaţă utilă de 312 metri pătraţi şi oferă vedere la mare şi asupra lacului Siutghiol. Locuinţa se vinde nemobilată, iar în preţ este inclus un loc de parcare subteran.

În Cluj-Napoca, în zona Gruia, un apartament nou-construit cu cinci camere este scos la vânzare pe portalul imobiliar pentru 300.000 de euro. Locuinţa are o suprafaţă utilă de 250 de metri pătraţi şi face parte dintr-un ansamblu finalizat anul trecut. Proprietatea poate fi divizată în două unităţi locative, iar în preţul de achiziţie sunt incluse două locuri de parcare subterane.

Oraşul Iaşi se află pe ultimul loc al clasamentului, în condiţiile în care cel mai scump apartament scos la vânzare, un duplex construit în anul 2006, costă 220.000 de euro. Proprietatea are o suprafaţă utilă de 200 de metri pătraţi şi este compusă din şase camere, plus dependinţe.

1 comentariu

Ereticul 13-02-2014 - 16:29

Daca facem clasamentul in functie de raportul pret / metru patrat util o sa observati ca se schimba ierarhia apartamentelor descrise mai sus.
Trebuie tinut cont si de faptul ca dezvoltatorii au obiceiul de a face raportul pret / suprafata totala (include terasele si anexele) sau raportul pret / suprafata totala vanduta (include pe langa terase si anexe si suprafata indiviza din proprietatea comuna construita plus cota parte de teren).

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult