Acasa BusinessEconomic Cât îl costă o soţie virgină pe un chinez

Cât îl costă o soţie virgină pe un chinez

scris de L.M.
11 afisari

Decalajul între cele două sexe în China face ca mulţi dintre cei 18 milioane de burlaci chinezi să plece în Vietnam sau Brunei în căutarea unei soţii.

Mulţi burlaci chinezi decid să-şi cumpere soţiile şi pleacă în ţări precum Vietnam, unde agenţii specializate oferă neveste de la 900 de dolari în doar trei luni şi cu un an de garanţie de înlocuire dacă soţia hotărăşte să fugă. Preţul poate ajunge la 6.000 de dolari dacă sunt virgine. Pentru vietnameze, care sunt cele mai bine cotate, a se căsători cu un chinez înseamnă să scape de sărăcia din ţara lor şi de condiţia inferioară a femeilor în societate. Pentru ele, chinezii sunt ca americanii pentru chinezoaice, o sursă de trai bun şi o cale de scăpare din Vietnam, scrie ziarul ABC, citat de Agerpres.

Pe chinezi, posibilitatea de a cumpăra o soţie, îi scapă de condiţiile tot mai exigente impuse de femeile din ţara lor care, pentru a se căsători, pretind cel puţin o casă, o maşină şi un salariu mare fix. Potrivit unui articol al portalului chinez Souhu Jiaodian, despre capitalul necesar unui chinez pentru a se căsători, în cele zece mari oraşe ale ţării şi elaborat cu ajutorul Internetului, la Beijing de exemplu are nevoie în medie de 316,949 de dolari pentru a avea o soţie.

Sondajul are în vedere costul aproximativ al unei case de 80 de metri pătraţi, cheltuielile pentru mobilă, electrocasnice şi alte aparate, maşină, banii de nuntă şi luna de miere – în Europa sau Australia – şi tot ceea ce îl mai costă în perioada în care îi face curte. După toate aceste calcule, a plăti între 900 şi 6.000 de dolari pentru o soţie care va fi, potrivit agenţiei, drăgăstoasă şi bună, îi determină pe mulţi chinezi să opteze pentru această soluţie.

Multe dintre aceste căsătorii sunt organizate fără consimţământul viitoarelor mirese, răpite de la familiile lor, obligate să se mărite, sau de multe ori, abuzate şi prostituate. Prin urmare în multe din aceste căsătorii forţate, soţiile cumpărate decid după un timp să fugă de acasă. Este cazul consemnat în august de agenţia Xinhua care a avertizat că în localitatea Shuangfeng, din provincia Hunan, mulţi săteni care şi-au cumpărat soţiile au rămas fără ele. Potrivit agenţiei, soţiile care fuseseră cumpărare ‘ angro’ în medie cu 5.686 de dolari ‘bucata’, au dispărut toate împreună lăsând abandonaţi în jur de 50 de chinezi.

9 comentarii

BULA 14-09-2011 - 14:07

De ce nu le folosesc pe chinezoaice in comun, daca nu ajung pentru toti si daca traiesc in comunism de tip capitalist ?

romulus 14-09-2011 - 17:51

„la Beijing de exemplu are nevoie în medie de 316.949 de dolari pentru a avea o soţie.” – MAI TAIATI BAI, MACAROANA! Cu cat v -au platit comunistii chinezi pentru minciunile astea, lepadaturilor?

BULA 14-09-2011 - 18:56

Razi tu de chinezi, ca la noi mizda e gratis, dar nu stiu cat de fericit ai fi daca ai da bani de-o masina, ca sa o vezi la culoare.

TEODOR 14-09-2011 - 21:25

Banul – cea mai frecventa forma de energie !
Banul este cea mai intalnita forma de energie. Spre ban se indreapta toate gandurile noastre constiente sau inconstiente. Toate activitatile noastre de zi cu zi sunt legate de bani: mancam sau bem, muncim sau ne distram, banul sta la baza tuturor actiunilor noastre din momentul in care ne trezim si pana la sfarsitul zilei…Ba, mai mult si in timpul somnului, subconstientul nostru, reactioneaza la bani, visam ca am fost undeva, ca am mancat ceva, ca am cumparat , ca am daruit etc… Iata ca si in timpul somnului mintea noastra se invarte in jurul banului. Astfel banul are o mare influenta asupra trairilor noastre launtrice generand o energie aparte, cu o influenta imensa atat asupra noastra cat si asupra mediului in care traim.Energia banului nu trebuie neglijata, ignorata,trebuie sa-i acordam atentia cuvenita
Banul este un dar divin, folosit in conformitate cu Principiile lui D-zeu poate sa devina o binecuvantare pentru intreaga noastra fiinta, pentru intreaga noastra societate. De aceea trebuie sa alegem sa folosim energia banului intr-un mod benefic noua, in conformitate cu Principiile Universului, iar educatia financiara in conformitate cu Principiile Divine este cheia manevrarii energiei banului.

Denali 14-09-2011 - 21:51

PACAT…

M-as fi asteptat ca dna Mihaela Carlan sa fi comentat pe marginea acestyui articol …

articol care ar fi putut intitulat : ” Comert cu carne vie „…

sau :” Miscarea feminista tace malc , la comertul cu femei”..

.sau : ” O alta industrie rusinoasa , aparuta in societatea umana , prin aplicarea „reducerii populatiei”…

sau : ” Unde este ONU , unde este UNICEF , unde este Comisia ptr. drepturile omului…sau : Unde este Stanga care grohaie zilnic ca ” Femeia are dreptul asupra corpului ei „..sau…sau.sau…

Lumea se intreaba: UNDE SUNT : Hillary Clinton , Michelle Obama si Mihaela Carlan…intre milioanele si milioanele de feministe cu care Lumea a fost …binecuvantata…

Dar astat timp cat acest comert cu fete si femei are loc in Paradisul Stangii , china maoista , totul este OK…

Chris P. 15-09-2011 - 00:28

mai bine nu ne mai casatorim… 🙂

BULA 15-09-2011 - 06:51

Chiar asa de rau te-a enervat nevasta-ta ? Dami-o mie, ca eu sunt mai tolerant. O iau cu tact pedagogic si o dau pe brazda.

ParpanghEL- Organizam colecta pt. Dolby 15-09-2011 - 11:08

Cine ar fi dispus sa dam si noi un pol, sa-l echilibram macar la nivel hormonal pe latraul asta. Vitta dreaq, dupa histererectomie se modifica insusi viata partenerului ,majoritatea fac diferite forme de depresie, care face ca in medie sotul supravietuitor sa traiasca 5-8 ani. Deci la nivelul lui ,nu ne costa mult, ca dolby este nepretentios si la el merge ,,misda si la kila” , si decat sa schelalaie peacilea, mai bine sa tasteze la vreo centurista, cu tactul pedagogic detinut!

BULA 15-09-2011 - 17:52

Tu vezi-ti de nevasta-ta ca ti-o bulesc altii.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult