Acasa BusinessEconomic Cat ne costa sa iesim din iarna

Cat ne costa sa iesim din iarna

scris de Ziua Veche
2 afisari

Aflat la cea de-a XI-a ediţie a conferinţelor “Focus Energetic” intitulată „Cum trecem iarna 2010-2011”, ministrul Economiei Ion Ariton a prezentat, joi, programul de iarnă pentru sectorul energetic.


Luând în considerare evoluţia consumului realizat în anii anteriori, a celui realizat după declanşarea crizei economice şi financiare, prognoza evoluţiei economiei româneşti precum şi rezultatele înregistrate în intervalul 2009-2010, s-a prevăzut o creştere a consumului de energie electrică cu o medie de circa 1%, faţă de realizările anului precedent, a declarat Ion Ariton.

Iulian Iancu, preşedintele Comisiei de Industrii şi Servicii din Camera Deputaţilor a adăugat că programul de iarnă va costa 1,5 miliarde de euro la care se adaugă suma de 520 milioane euro pentru alimentarea cu căldură şi apă caldă a oraşelor: Am pregătit şi un plan pentru situaţii de urgenţă care pot apărea, ce cuprinde mai multe măsuri menite să asigure furnizarea de gaze naturale populaţiei şi menţinerea în parametri corespunzători a sistemului energetic.”

Întrebat ce părere are despre localităţile în care agentul termic lipseşte, Iancu a precizat că în 95% din cazuri ţine de autorităţile locale să sprijine fiecare comunitate să treacă peste iarnă.

Ne bucurăm că vremea este bună, dar nu trebuie să fim liniştiţi pentru că este posibil ca în perioada următoare, chiar în următoarele zile, temperaturile să scadă şi aceste probleme vor deveni acute”, a mai precizat Iulian Iancu.

0 comentariu

Chris P. 03-11-2010 - 19:15

Daca vinul moldovenesc se exporta mai bine decat cel romanesc in Europa atunci era cazul ca producatorii romani sa se orienteze si spre alte piete mondiale. Iar China chiar este o tara cu mare potential. La cat mai multe stiri bune!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult