Acasa BusinessEconomic Cât se câştigă de pe urma finalei Ligii Campionilor

Cât se câştigă de pe urma finalei Ligii Campionilor

scris de L.M.
2 afisari

Potrivit unui studiu MasterCard, finala UEFA Champions League va aduce Londrei, oraşul gazdă, un câştig de 52 milioane de euro.

uefa_champions_leagueClubul care va câştiga finala va obţine 126 milioane de euro, cu 16 milioane de euro mai mult decât la finala Manchester United – Barcelona, care a avut loc la Roma, în 2009. Atunci, Barcelona a câştigat cu 2-0.

Finala UEFA Champions League, care se va disputa sâmbătă de la ora 21.45, pe stadionul Wembley, între Manchester United şi FC Barcelona, va genera câştiguri de 369 milioane de euro, cu 17,5 milioane de euro peste cele de anul trecut, arată studiul MasterCard.

Finalista va obţine un câştig de 73 milioane de euro, iar activităţile economice generate de sport în Europa vor avea un câştig de 100 milioane de euro.

Interesul manifestat în America Latină pentru finala Ligii Campionilor ar putea genera o creştere de până la 100 milioane euro în activitatea economică, ceea ce conduce la o valoare a câştigurilor totale estimate generate de această finală de 369 milioane de euro.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult