Acasa BusinessEconomic Câte amenzi a dat ANAF de 1 MAI

Câte amenzi a dat ANAF de 1 MAI

scris de M.A.B.
11 afisari

Direcţia Generală Antifraudă Fiscală (DGAF) a aplicat în minivacanţa de 1 mai sancţiuni de 1,96 milioane de lei, echivalentul a peste 444.000 de euro, în cele mai frecventate zone turistice. Adică fiecare din cei 605 inspectori aflaţi în control a dat, în medie, o amendă de 3.239 de lei.

foto mediafax.ro

foto mediafax.ro

„În urma verificării, inspectorii au constatat abateri pentru sancţionarea cărora au dispus amenzi totale de 1,965 mil lei şi confiscări de venituri, numerar şi bunuri în valoare totală de 203.611 lei. De asemenea, inspectori antifraudă fiscală au constatat şi încălcări ale obligaţiei legale de utilizare a casei de marcat şi emitere a bonului fiscal, cazuri în care au dispus suspendarea activităţii comerciale a 34 de puncte de lucru”, arată un comunicat de la ANAF.

Din totalul operatorilor economici verificaţi, 321 au fost cluburi, baruri, terase sau alte forme de prestări de servicii în domeniul alimentaţiei publice, iar cei mai mulţi operatori economici verificaţi se regăsesc în judeţul Constanţa.

Pe litoral, inspectorii antifraudă au constatat că agenţii economici verificaţi în această perioadă au fiscalizat suma de peste 3,5 milioane lei. Dintre cele 102 localuri controlate, aceştia au decis suspendarea activităţii comerciale a doar două dintre ele, deoarece au constatat că se încălca obligaţia de emitere a bonului fiscal.

„Acest fapt confirmă tendinţa generală de respectare a prevederilor legale privind utilizarea casei de marcat şi emiterea bonului fiscal, ponderea celor corecţi depăşind 98% în această perioadă. Inspectorii DGAF au identificat şi alte abateri de la legislaţia financiar contabilă, pentru sancţionarea cărora au dispus 138 amenzi contravenţionale în cuantum total de 470.000 lei”, potrivit ANAF.

Direcția Generală Antifraudă Fiscală

Posted by Direcţia Generală Antifraudă Fiscală on 4 Mai 2015

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult