Acasa BusinessEconomic Câte case au şefii consiliilor judeţene

Câte case au şefii consiliilor judeţene

scris de Doru Dragomir
1 afisari

Casa este cea mai importanta bogatie a omului, baza familiei si a existentei sociale. Dupa ani de munca, posesia unei case poate fi multumirea suprema si, probabil, unul din cele mai de valoroase lucruri care se lasa mostenire urmatoarelor generatii.

Tocmai din acest motiv, pentru unii dintre noi, casa este cel mai important obiectiv din viata. Pentru altii insa, sa detii o casa este un lucru aproape banal. In schimb, sa ai mai multe case, acesta este un lucru mai greu de realizat. Nu si pentru anumite categorii sociale! 

Econtext va prezinta o astfel de categorie sociala, o categorie in care membrii ei detin, in marea majoritate, mai multe case. Despre cine este vorba? Despre niste bugetari, dar despre niste bugetari de top! Econtext va arata cate case detin presedintii de consilii judetene! Datele provin din delcaratiile de avere ale acestora. 

In total, cei 41 de presedinti detin 89 de imobile, ceea ce inseamna peste doua imobile de sef de judet. Cea mai mare parte din aceste imobile sunt apartamente si case de locuit. Mai exact, cei 41 au 38 de apartamente, 42 de case de locuit, 5 case de vacanta si 4 spatii comerciale.Toate aceste cladiri au impreuna o suprafata de 16.778,97 de metri patrati. Adica aproape 2 hectare.

Pe primul loc, cu cele mai multe case, se plaseaza Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean din Cluj. El are sapte imobile (6 apartamente si 1 casa de locuit), care au, impreuna, o suprafata de 580,94 de metri patrati. Daca luam drept criteriul suprafata, atunci pe primul loc se plaseaza Liviu Dragnea, presedintele CJ Teleorman. Dragos Benea din Bacau si Edita Lokodi din Mures nu au nici o casa, nici un imobil. Probabil locuiesc la parinti sau dorm la locul de munca! 

Daca analizam pe partide, PSD conduce detasat, atat la case, cat si la suprafata acestora. Explicatia rezida in faptul ca ai au cei mai multi presedinti de consilii judetene. Astfel, cei 17 presedinti din partea PSD au 38 de case, care ocupa 8167,75 metri patrati. La randul lor, cei 14 sefi democrat-liberali detin 36 de case, care masoara 5477,25 de metri patrati.

Dar iata exact cate apartamente, case de locuit, case de vacanta, etc. are fiecare sef de judet din Romania. Vezi si cati proprietari sunt in celelalte partide: 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult