Cate femei si-au pierdut locul de munca in cei 4 ani de criza | Ziua Veche
Acasa BusinessEconomic Câte femei şi-au pierdut locul de muncă în cei patru ani de criză

Câte femei şi-au pierdut locul de muncă în cei patru ani de criză

scris de Doru Dragomir
4 afisari

Femeile nu au fost mai protejate in fata crizei ca barbatii, chiar daca unele studii spun ca ele nu au suferit atat de mult. Desi unele studii afirma ca piata muncii este mai stabila pentru femei, lucrurile nu au stat deloc asa in Romania.

Dimpotriva, criza a lasat fara serviciu mii de femei in cei patru ani de cand a inceput criza. Econtext va arata cate femei si-au pierdut locul de munca in cei patru ani de criza (iunie 2008 – iunie 2012) in toate judetele din Romania. Da, somajul a urcat in randul femeilor in mai toate judetele tarii, cele unde a scazut numarul somerelor putand fi numarate pe degete. Revenind, din cele 41 de judete ale Romaniei (Bucuresti + Ilfov), numarul femeilor care au ramas fara loc de munca in cei patru ani a urcat in 35 si a scazut doar in 6! Dar iata cum arata harta Romaniei, cu judetele in care a crescut/scazut numarul somerelor:


Somaj

Si haideti sa vedem si care sunt cifrele! Cea mai mare crestere a concedierilor in randul femeilor a avut loc in judetul Bistrita-Nasaud. In iunie 2008, numarul bistritencelor somere se ridica la 1.373 de persoane, pentru ca patru ani mai tarziu, numarul acestora aproape sa se dubleze, pana la 2.715. Mai precis, un avans de 98%!

Pe a doua pozitie se afla satmarencele, si aici rata somajului feminim aproape ca s-a dublat in intervalul de timp mentionat.
In schimb, sunt si judete care au evoluat fericit, unde s-a diminuat numarul somerelor, iar in unele judete, aceasta reducere a fost considerabila! Dar iata cate femei fara loc de munca erau in iunie 2008 si cate somere sunt acum. In fiecare judet din tara:


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult