Acasa BusinessEconomic Câte gropi şi contracte a numărat Oprescu pe străzile Bucureştiului

Câte gropi şi contracte a numărat Oprescu pe străzile Bucureştiului

scris de D.P.
3 afisari

Sorin Oprescu, a declarat, duminică, la Comandamentul de iarnă, că gropile cele mai multe apărute în asfalt în urma zăpezii se regăsesc pe străzile şi bulevardele la care nu s-au mai efectuat lucrări de reabilitare din perioada 2004-2008.

Câte gropi a numărat Oprescu pe străzile Bucureştiului

Oprescu a precizat, la şedinţa unde s-a evaluat situaţia străzilor din Bucureşti în urma căderilor de zăpadă din ultimele săptămâni, că sumele alocate pentru întreţinerea multianuală a celor 900 de străzi aflate în administrarea Primăriei Generale sunt mai mici decât valoarea minimă a contractelor semnate în acest sens. Primarul general a prezentat o listă a arterelor rutiere unde se înregistrează cele mai multe gropi în asfalt, precizând că în 2011 au existat 49 de străzi unde au apărut gropi, iar anul acesta 28 de străzi.
‘În 2011 cele mai multe gropi s-au înregistrat pe străzile reabilitate în perioada 2004-2008. Vorbim de 49 de artere rutiere a căror structură a fost refăcută ultima oară în urmă cu şase – opt ani’, a precizat Sorin Oprescu. Potrivit primarului general, primele contracte de tip acord-cadru cu asfaltatorii pentru repararea şi întreţinerea multianuală a străzilor au fost încheiate în 2011, atunci când legislaţia privind achiziţiile publice a permis acest lucru. Astfel, pentru repararea şi întreţinerea străzilor s-au încheiat şase acorduri-cadru, unul pentru fiecare sector, pentru 204 străzi din cele 900 de artere rutiere aflate în administrarea PMB.
‘Ce-i impresionează pe oameni? (…) Impresionează limita minimă şi limita maximă a acestor acorduri-cadru, valori care în timpurile trecute se duceau către maxim. Acum plata este sub valoarea minimă. Pentru pachetul 1 valoarea minimă a acordului cadru este de 93 de milioane de lei, iar valoarea maximă de 281 de milioane de lei. După reparaţiile efectuate în 2011 a rezultat că s-a cheltuit o sumă de 28 de milioane de lei. La pachetul 2 avem suma minimă 90 de milioane de lei, valoare maximă de 270 de milioane de lei şi suma cheltuită 13 milioane de lei. Pachetul 3 are valoare minimă de 64 de milioane de lei, valoarea maximă de 194 de milioane de lei şi suma cheltuită de 9 milioane de lei. Valoarea minimă la pachetul 4 este de 64 milioane de lei, valoarea maximă de 194 de milioane de lei şi suma cheltuită de 25 de milioane de lei. La pachetul 5 – valoarea minimă de 76 de milioane de lei, valoarea maximă 229 de milioane de lei şi suma cheltuită în 2011 de 7 milioane de lei. Pachetul şase are valoarea minimă de 78 milioane de lei, valoare maximă de 235 de milioane lei şi suma cheltuită de şase milioane lei’, a afirmat Sorin Oprescu, transmite Agerpres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS