Acasa BusinessEconomic Câte miliarde investește China în România

Câte miliarde investește China în România

scris de C.S.
2 afisari

China vrea să investească 6 miliarde de euro în țara noastră. Declarația îi aparține premierului Victor Ponta, care a adăugat că proiectele avute în vedere sunt în domeniul energiei şi infrastructurii.

Ponta, încrezător în investițiile chinezilor.

Ponta, încrezător în investițiile chinezilor.

Ponta speră că, în acest context, pentru ca România să poată continua creşterea economică, este necesar ca pentru producătorii români, pentru economia românească, să se găsească noi pieţe de desfacere şi noi surse de investiţii.

Unul dintre cele mai importante proiecte se referă posibilitatea realizării unei linii feroviare de mare viteză între Bucureşti şi Iaşi, care ar putea continua către Chişinău, în condiţiile în care Comisia Europeană se opune unei linii de mare viteză Bucureşti-Constanţa.

„Mulțumiri celor care au fost alături de mine în vizita în China. Proiectele pe care le avem în derulare sunt proiecte de investiții în energie și infrastructură, cumulate, de peste șase miliarde de euro. Înseamnă locuri de muncă, înseamnă independență energetică pentru România. Și înseamnă posibilitatea de a completa ceea ce primim din fonduri europene și din fonduri bugetare pentru îmbunătățirea infrastructurii. SUA și UE au parteneriat strategic cu China. Dacă noi reușim să avem investiții, să avem locuri de muncă, să fim independenți energetic e un lucru important”, a subliniat premierul.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult