Acasa BusinessEconomic Câţi bani au în conturi europarlamentarii României

Câţi bani au în conturi europarlamentarii României

scris de Doru Dragomir
6 afisari

În mod cert, visul fiecarui roman este sa lucreze pentru institutiile europene. Sau ar trebui sa fie daca ne uitam la salariile cu care sunt platiti angajatii din aceste organisme. Aceste sume, fabuloase pentru cei mai multi romani, au umplut conturile multor ‘norocosi’.

In analiza de fata, Econtext se ocupa de cei mai importanti membri ai institutiilor europene. Adica, de membrii Parlamentului European.

La mijlocul lunii iunie a anului 2009, 33 de romani au devenit europarlamentari. Acestia sunt: Adrian Severin, Rovana Plumb, Ioan Mircea Pascu, Silvia Ticau, Daciana Sarbu, Corina Cretu, Victor Bostinaru, Catalin Ivan, Ioan Enciu si Vasilica Viorica Danila (din partea PSD), Sabin Cutas (PC), Theodor Stolojan, Monica Macovei, Traian Radu Ungureanu, Cristian Preda, Marian Jean Marinescu, Iosif Matula, Sebastian Bodu, Petru Luhan, Rares Niculescu si Oana Elena Antonescu (PDL), Norica Nicolai, Adina Valean, Renate Weber, Ramona Manescu si Cristian Busoi (PNL), Laszlo Tokes, Iuliu Winkler si Sogor Csaba (UDMR), Corneliu Vadim Tudor, Gigi Becali si Cristian Claudiu Tanasescu (PRM) si Elena Basescu (independenta).

Iar Econtext va arata cati bani au acestia in banci, in conturi curente, depozite bancare, fonduri de investitii, etc. Pe scurt, cati bani au in conturi.

Alte conturi

Salariul lunar al unui europarlamentar este, in medie, de 6.250 de euro. In plus, ei primesc diurne, decontari pentru transport (circa 4.000 euro/luna), sume pentru cabinetul personal, pentru prezenta in Parlament (300 euro/zi), etc. Pe langa salarii, aceste sume pot ajunge la sute de mii de euro anual.

Din acest motiv (dar si din altele), europarlamentarii Romaniei au zeci si sute de mii de euro in conturi. Pe ansamblu, din cei 33 de europarlamentari, 4 nu au nici un ban in cont. Este vorba despre Vasilica Viorca Danila, Laszlo Tokes, Corneliu Vadim Tudor si Gigi Becali. Fara cuvinte!

Din acest motiv (dar si din altele), europarlamentarii Romaniei au zeci si sute de mii de euro in conturi. In total, ei au circa 4,7 milioane de euro in conturi. Surprinzator sau nu, cele mai ‚burdusite’ conturi le are Adrian Severin. De altfel, el este un as al muncii, lucreaza ca europarlamentar, profesor la doua universitati, coordonator, arbitru (la Curtea de Arbitraj), expert, membru in board-ul unor companii, etc. Toate in acelasi timp! Dar iata cati bani au in banci toti europarlamentarii Romaniei:


2 comentarii

digital 27-02-2012 - 23:36

….vta buzată e independent…?
foarte tareee,frate!

digital 27-02-2012 - 23:37

vita….pardon!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult