Acasa BusinessEconomic Câţi bani pompează FMI în Portugalia

Câţi bani pompează FMI în Portugalia

scris de B.C.R
1 afisari

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a anunţat aprobarea unei împrumut de 2,9 miliarde de euro pentru Portugalia, ceea ce reprezintă a treia tranşă din pachetul total de 28 de miliarde de euro convenit în luna mai.

bani-euro-4

Câţi bani pompează FMI în Portugalia

Odată cu acordarea acestei tranşe, resursele financiare puse de FMI la dispoziţia Portugaliei se ridică la suma de 13,6 miliarde de euro. Împrumutul face parte dintr-un amplu pachet de asistenţă pe trei ani în valoare totală de 78 de miliarde de euro. La el participă şi Uniunea Europeană.

În prezent, autorităţile de la Lisabona aşteaptă să primească alte 5 miliarde de euro de la partenerii europeni. În schimbul acestor împrumuturi, Portugalia s-a angajat să pună în aplicare măsuri de austeritate. Acestea au condus la reducerea deficitului bugetar la 4,5% din PIB anul acesta (sub nivelul de 5,9% cerut de FMI şi UE), faţă de 9,8% cât a fost anul trecut.

Însă reluarea creşterii economice întârzie, guvernul estimând o nouă scădere a PIB-ului anul viitor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult