Acasa BusinessEconomic Câţi bani valorează fiecare judeţ din România

Câţi bani valorează fiecare judeţ din România

scris de Doru Dragomir
34 afisari

Aproape 6,3 miliarde de lei (1,5 miliarde de euro) este surplusul pe care-l aduce in acest an capitala la economia tarii, dupa cum reiese din estimarile Comisiei Nationale de Prognoza (CNP).

Bucuresti are cea mai mare pondere in economia Romaniei, fiind urmat de Cluj, Timis, Arges, Constanta, Prahova si Brasov.

Econtext va prezinta cat valoreaza in lei economia fiecarui judet din Romania. Mai exact, cat a fost valoarea economica a tuturor judetelor in 2010 si cat se estimeaza ca va fi in acest an.

De asemenea, vom evidentia si diferenta dintre valoarea de anul trecut si cea din acest an.

2010 & 2011

Toate judetele vor inregistra o crestere a produsului intern brut (PIB) in 2011 fata de 2010, este de parere CNP. In bani, economia Romaniei din acest an este prognozata sa ajunga la o valoare de 542,04 miliarde de lei.

De unde rezulta ca valoarea medie a unui judet din Romania este de 13 miliarde de lei (3,1 miliarde de euro).

La randul ei, valoarea din 2010 a economiei Romaniei a fost de 513,64 miliarde de lei. Ceea ce inseamna o crestere a PIB-ului de 28,4 miliarde de lei in acest an comparativ cu 2010.

Continuarea pe Econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult