Acasa BusinessEconomic Câţi bani vrea să colecteze Ungureanu prin combaterea evaziuni fiscale

Câţi bani vrea să colecteze Ungureanu prin combaterea evaziuni fiscale

scris de D.S.S.
3 afisari

Premierul Mihai-Răzvan Ungureanu le-a cerut vineri miniştrilor şi celorlalţi oficiali guvernamentali cu atribuţii în combaterea evaziunii fiscale să crească gradul de colectare a taxelor şi impozitelor la bugetul de stat cu 1,5% din produsul intern brut în termen de 60 de zile.

evaziune fiscalaPremierul Ungureanu a condus vineri la Guvern Comitetul interministerial pentru combaterea evaziunii fiscale, la şedinţă fiind prezenţi şi miniştrii Finanţelor, Bogdan Drăgoi, Internelor, Gabriel Berca, Justiţiei, Cătălin Predoiu, Economiei, Lucian Bode, preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Administrare Fiscală, Sorin Blejnar, reprezentanţi ai Autorităţii Naţionale a Vămilor, Gărzii Financiare, Ministerului Public, DNA, DLAF, Poliţiei Române şi Poliţiei de Frontieră, a informat Guvernul.

Şeful Executivului a cerut continuarea fermă a acţiunilor de combatere a evaziunii fiscale, cu accent asupra contrabandei cu alcool şi cu produse vegetale.

Avem la dispoziţie două surse importante pentru creşterea veniturilor bugetare şi a produsului intern brut: accesarea şi gestionarea eficientă a fondurilor europene şi combaterea evaziunii fiscale. Avem venituri de 33% din PIB, sub media europeană de 40%. Vă cer ca în termen de 60 de zile acţiunile dumneavoastră de combatere a evaziunii fiscale în zonele alcool şi produse vegetale, cu respectarea prevederilor legale, să aducă venituri la buget de cel puţin 1,5% din PIB. Aveţi sprijinul meu necondiţionat pentru aplicarea măsurilor necesare obţinerii acestui rezultat‘, a afirmat primul-ministru, potrivit unui comunicat al Guvernului.

El a subliniat că pentru Guvernul pe care îl conduce combaterea evaziunii fiscale este un obiectiv de siguranţă naţională şi de reformă administrativă. La rândul său, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a precizat că legislaţia românească are pârghii legislative şi instrumente pentru combaterea evaziunii fiscale. Ministerul Justiţiei va face o analiză riguroasă privind aplicarea legislaţiei în domeniu şi, dacă se vor impune modificări, acestea vor fi propuse Guvernului, a adăugat ministrul Predoiu.

De asemenea, ministrul Finanţelor Publice, Bogdan Drăgoi, a subliniat că Guvernul va menţine ţinta de deficit bugetar de 1,9% din PIB în anul 2012. ‘Obiectivul privind intensificarea măsurilor de combatere a evaziunii fiscale ne va permite să fim mai flexibili în ceea ce priveşte cheltuielile cu investiţiile, în timp ce rămânem stricţi pe ţinta de deficit bugetar pentru 2012 de 1,9% din PIB’, a spus Drăgoi, citat de comunicatul Executivului.

Totodată, ministrul Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca, a asigurat că instituţia sa va sesiza imediat cazurile de complicităţi ale autorităţilor cu evazioniştii. ‘Ministerul pe care îl conduc şi instituţiile din subordine vor interveni prompt şi vor sesiza, fără întârziere, cazurile de complicităţi ale autorităţilor cu evazioniştii’, a spus Berca.

La rândul său, ministrul Economiei, Lucian Bode, a arătat că Ministerul Economiei, prin Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, verifică riguros calitatea şi conformitatea produselor din gama benzinelor şi motorinelor comercializate pe teritoriul României.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS