Acasa BusinessEconomic Câţi şomeri, salariaţi, patroni, pensionari nu-şi pot plăti la timp facturile

Câţi şomeri, salariaţi, patroni, pensionari nu-şi pot plăti la timp facturile

scris de Doru Dragomir
9 afisari

Cand iei salariul, primul gand care iti vine in minte este cum sa platesti toate facturile: intretinere, telefon, rata la banca, rata la masina, etc. Intr-adevar, pentru multi oameni, acesta este un adevar si un cosmar pe care-l traiesc in fiecare luna. Si, din pacate, nu multi reusesc sa-si achite toate facturile la timp, sa nu fie datori.

Iar criza a ingreunat si mai mult aceast situatie. Tot mai multi oameni nu reusesc sa-si achite la timp unele cheltuieli, tot mai multi romani raman datori, indiferent de ocupatia lor, de la somer si salariat pana la patroni.

Cheltuieli

Econtext va arata care este rata romanilor care nu reusesc sa-si efectueze la timp cheltuielile. Si realizam aceasta prezentare pe ocupatii: somer, salariat, patron, lucrator pe cont propriu (PFA), agricultor, pensionar, alt statut.

Cu alte cuvinte, cati dintre someri, salariati, patroni, pensionari, etc. nu reusesc sa-si faca la timp cheltuielile lunare (abonament telefon, intretinere, rata la banca, etc.). Cati nu au reusit sa respecte termenul. Si prezentam situatiile din 2007 si pana in 2010, din acesti ani avand cele mai recente date.

Datorii – general

Iar acum este momentul sa prezentam o noua clasificare de acest gen. Iar concluziile sunt mai mult decat triste! Per total, peste o treime din romani nu reusesc sa-si achite la timp facturile. In 2010, 36,7% din acestia nu reuseau sa-si efectueze cheltuielile lunare la termenul stabilit. Ceea ce arata ca criza ne-a pus si ne pune multe probleme, intrucat acest procent a crescut rapid in ultimii ani. In 2007, doar 23,8% dintre romani nu-si puteau achita la timp facturile.

Top

Iar pe ocupatii, situatia arata astfel: somerii stau cel mai prost (56% n-au reusit in 2010 sa-si plateasca la termen facturile), pe cand pensionarii stau cel mai bine. Bineinteles, pensionarii sunt recunoscuti pentru rapiditatea de care dau dovada cand e vorba de facturi, ei fiind primii care-si platesc toate darile. Un alt fenomen interesant: anul 2010 a lovit puternic in clasa patronilor. In 2009, doar 9% dintre patroni aveau probleme cu banii, in sensul ca nu-si puteau plati datoriile.

In 2010, rata acestora a urcat la 35,3%. Este cel mai drastic avans din toate clasificarile! Dar iata aici cati someri, salariati, patroni, pensionari, etc. nu au putut efectua la timp cheltuielile curente:

1 comentariu

LILIANA 03-02-2012 - 19:13

Când s-au calculat ultima dată cheltuielile unei persoane? Obligatorii ca să trăiască la limită.Ca animalul.Cum stabilesc incompetenţii ăştia salariile şi pensiile?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult