Acasa BusinessEconomic Cavali, Armani sau Galliano “Made in România”

Cavali, Armani sau Galliano “Made in România”

scris de A.H.
4 afisari

Pentru clienţii marilor branduri de lux din lume,”Made in România” a început să sune mai bine decât „Made în China„.

Într-o făbricuţă de textile din localitatea Beriu, judeţul Hunedoara, 50 de românce cos haine pentru marile branduri internaţionale: Cavalli, Armani sau Galliano. Unitatea, construită pe ruinele unei vechi CAP de vite, funcţionează din 1999, dar colaborarea cu nume mari ale modei internaţionale, precum Cavalli a început de aproximativ patru ani.

„ Iniţial, am lucrat prin intermediari. Ulterior, capacitatea fabricii a crescut, ne-am modernizat şi am reuşit să intrăm în relaţie directă cu ei”, a povestit pentru money.ro Daniela Bucur, directorul executiv al New Fashion Group, compania care deţine fabrica din judeţul Hunedoara.

La Beriu, se fac în jur de 200-300 de haine Cavalli pe an, vestimentaţie pentru femei şi bărbaţi din piele şi blană. Compania lucrează însă şi pentru alte mărci la fel de celebre, precum Armani sau Galliano. „Capacitatea fabricii este de aproximativ 1.000-1.200 de produse pe lună. Din total, în jur de 85-90% reprezintă lohn. Avem în jur de 4-5 branduri pe sezon pentru care confecţionăm îmbrăcăminte. Italienii ne aduc tot-de la materie primă, la tipare ”, mai spune Bucur, potrivit căreia, restul de 10-15% este comercializat pe piaţa autohtonă sub marca „Favior”.

Potrivit datelor Ministerului de Finanţe, în 2009, New Fashion Group a realizat o cifră de afaceri netă de peste un milion de lei şi un profit de aproximativ 8.500 de lei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult