Cazul ANRMAP. Parchetul, sesizat de Corpul de control | Ziua Veche
Acasa BusinessEconomic Cazul ANRMAP. Parchetul, sesizat de Corpul de control al premierului

Cazul ANRMAP. Parchetul, sesizat de Corpul de control al premierului

scris de M.A.
1 afisari

Parchetul va fi sesizat de către Corpul de control al premierului asupra activităţii fostei conduceri a Autorităţii de Reglementare şi Monitorizare a Achiziţiilor Publice (ANRMAP).

Cazul ANRMAP. Parchetul, sesizat de Corpul de control al premierului

Cazul ANRMAP. Parchetul, sesizat de Corpul de control al premierului

Aceasta este acuzată de faptul că a acoperit nereguli la Primăria sectorului 3, Metrorex, Primăria Târgu Mureş şi Consiliul Judeţean Galaţi. Concluzia rezultă în urma verificărilor efectuate la ANRMAP pentru perioada 1 ianuarie 2009-30 iunie 2012, legat de modul de respectare a prevederilor legale privind organizarea, funcţionarea şi exercitarea atribuţiilor de către personalul ANRMAP.

Potrivit raportului redactat de inspectori, în urma acţiunii de control s-a constatat că, la 28 martie 2012, Ministerul Afacerilor Europene a transmis preşedintelui ANRMAP faptul că în sistemul EU Pilot a fost introdusă o solicitare de informaţii din partea Direcţiei Generale Piaţa Internă şi Servicii din cadrul Comisiei Europene, privind legalitatea atribuirii de către Primăria Sector 3 – Bucureşti, în perioada 2008-2010, a unui număr de 77 de contracte prin procedura „negociere fără publicarea prealabilă a unui anunţ de participare”, solicitandu-se, totodată, transmiterea răspunsului oficial până la 30 aprilie 2012, transmite Mediafax

Sursa citată susţine însă că, chiar şi după primirea, la 25 aprilie 2012, a variantei oficiale a scrisorii Direcţiei Generale Piaţa Internă şi Servicii, preşedintele ANRMAP, Cristina Trăilă, nu a dat curs solicitării Ministerului Afacerilor Europene şi Comisiei Europene. Abia la 13 iunie 2012, după ce Ministerul Afacerilor Europene a revenit, preşedintele ANRMAP a comunicat că acţiunea de supraveghere la Primăria Sector 3 a fost inclus în planul de control pentru luna iunie 2012.

În urma efectuării de către ANRMAP a procedurii de supraveghere privind verificarea respectării prevederilor legale în cazul atribuirii de către Primăria Sector 3– Bucureşti, în perioada 2008-2010, a unui număr de 77 de contracte prin intermediul procedurii „negociere fără publicarea prealabilă a unui anunţ de participare”, a fost întocmit Raportul de control în care s-a constatat faptul că 37 de contracte au fost atribuite cu nerespectarea prevederilor legale, că pentru 23 de contracte/acte adiţionale anunţul de atribuire a fost publicat cu întârziere, iar 10 contracte/acte adiţionale, care nu erau menţionate în lista transmisă de Comisia Europeană, au fost atribuite cu încălcarea prevederilor legale.

Corpul de control al primului-ministru va sesiza organele de urmărire penală în legatură cu operaţiunile sau actele ilicite constatate în urma desfăşurării acţiunii de control, care pot întruni elementele constitutive ale unei infracţiuni, urmând ca organul de urmărire penală sau, după caz, instanţa de judecată să hotârasca asupra existenţei sau inexistenţei infracţiunii respective şi asupra vinovaţiei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult