Acasa BusinessEconomic CCIR cere reducerea TVA, renuntarea la cota unica de impozitare si imprumuturi externe suplimentare

CCIR cere reducerea TVA, renuntarea la cota unica de impozitare si imprumuturi externe suplimentare

scris de Ziua Veche
0 afisari

.Renegocierea contractului de imprumut cu FMI, Banca Mondiala si Uniunea Europeana in scopul obtinerii de imprumuturi suplimentare menite sa stimuleze reluarea cresterii economice, precum si reducerea cotei unice de impozitare sunt doua dintre masurile anticriza propuse de Sistemul Cameral din Romania.


Potrivit unui comunicat al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), alte masuri anticriza transmise Guvernului vizeaza eliminarea de urgenta a impozitului minim obligatoriu, renuntarea la TVA de 24 la suta si scutirea de la plata impozitului pe profitul reinvestit pe o perioada de 2-3 ani.
Pentru firmele nou-infiintate s-a propus scutirea de la plata impozitului pe profit pe timp de sase luni – pentru activitatile de comert, un an – pentru activitatile de servicii si doi ani pentru activitatile de productie industriala si constructii, transmite Agerpres.
Printre masurile ce au ca obiectiv relansarea cresterii economice, impulsionarea initiativelor antreprenoriale si stimularea exporturilor produselor romanesti se mai afla stimularea exporturilor romanesti a acelor produse care au cel mult 30 la suta componente provenind din import (materie prima, materiale etc.) si relansarea programului de investitii guvernamentale si de cofinantare a proiectelor in vederea atragerii de fonduri structurale europene.
Plata imediata a datoriilor restante pe care statul roman le are la firme private si crearea unui mecanism simplu, de compensare a datoriilor pe care institutiile publice si societatile cu capital de stat le au catre firmele private, cu datoriile pe care aceste firme le au la bugetele de stat, se propune in documentul mentionat.
De asemenea, CCIR propune desfiintarea Agentiilor Judetene de Ocupare a Fortei de Munca si preluarea atributiilor acestora de organizatii neguvernamentale, reducerea, in principal a angajatilor din ministere, la 50 la suta si desfiintarea agentiilor nationale care nu-si justifica infiintarea.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult