Acasa BusinessEconomic Ce a făcut Costin Borc la Consiliului UE Competitivitate de la Bruxelles

Ce a făcut Costin Borc la Consiliului UE Competitivitate de la Bruxelles

scris de C.F.V.
128 Afisari

Costin Borc, Viceprim-ministru, Ministrul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri a participat la reuniunea Consiliului UE Competitivitate, secțiunea piață internă și industrie, care a avut loc la Bruxelles.

Costin Borc si Henk Kamp

Costin Borc si Henk Kamp

Consiliul Competitivitate a adoptat concluziile privind Strategia Pieței Unice, care includ orientări politice privind Pașaportul pentru servicii. Domeniile cheie ale strategiei pieței unice se referă la susținerea dezvoltării IMM-urilor, start-up-urilor și scale-up-urilor prin măsuri legislative, politice și programe de finanțare.
Viceprim-ministrul Costin Borc a susținut utilitatea Pașaportului pentru servicii și oportunitatea aplicării principiului recunoașterii mutuale in domeniul serviciilor, întrucât acesta ar facilita accesul companiilor românești pe piața internă.
De asemenea, miniștrii au discutat despre bilanțul competitivității, situația industriei siderurgice, semestrul european și integrarea competitivității cu privire la planul de acțiune privind economia circulară.
In ceea ce privește situația industriei siderurgice Viceprim-ministrul Costin Borc a evidenţiat importanța strategică a acestui sector în economia națională. A confirmat că principala provocare cu care se confruntă domeniul siderurgic este supra-capacitatea de producţie la nivel mondial şi practicile comerciale neloiale și a recomandat ca aceste subiecte să fie dezbătute și în cadrul Comitetului pentru Oțel al OECD. Este necesară o viziune comună a politicilor europene în domeniile industrie – energie – mediu – comerţ, concentrată pe competitivitatea bazei industriale europene, investiţii şi inovare în general şi în special în industria siderurgică.
Președinția olandeză a Consiliului UE a adoptat un set de concluzii cu privire la industria siderurgică europeană care reflectă discuțiile miniștrilor.
Referitor la pachetul privind economia circulară, Viceprim-ministrul Costin Borc consideră că acesta răspunde preocupărilor de mediu şi oferă totodată potenţial economic pentru afaceri, dar, în același timp, este necesară promovarea de către Comisia Europeană a unor instrumente economice sau fiscale care să întărească piața UE de reciclare a materiilor prime.
Consiliul Competitivitate a reunit miniștri cu atribuţii în domeniul industriei şi competitivității din statele membre. Lucrările au fost prezidate de Henk Kamp, Ministrul olandez al economiei. Comisia Europeană a fost reprezentată de dna. Elżbieta Bieńkowska, Comisar pentru piaţa internă, industrie, antreprenoriat şi IMM-uri și de Günther Oettinger, Comisar pentru economie digitală și societate digitală.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS