Acasa BusinessEconomic Ce cadou primesc angajaţii Nokia Jucu la închiderea fabricii

Ce cadou primesc angajaţii Nokia Jucu la închiderea fabricii

scris de B.C.R
2 afisari

Fabrica de Nokia de la Jucu se închide, mai devreme cu o lună faţă de data programată, în condiţiile în care nu mai sunt comenzi.

Ce cadou primesc angajaţii Nokia Jucu la închiderea fabricii

Un număr de 500 din cei 1830 de angajaţi ai Nokia Jucu vor părăsi fabrica vineri, la ieşirea din schimbul de zi. Restul vor pleca treptat, până miercuri, 30 noiembrie.  Liderul Sindicatului „Nokia Metal„, Valentin Ilcaş, a declarat, vineri, corespondentului Mediafax, că toţi angajaţii care vor pleca vor fi plătiţi până la sfârşitul lunii martie, urmând ca din aprilie să primească plăţile compensatorii negociate cu conducerea companiei.

„Un număr de 500 de angajaţi din schimbul de zi, care vor ieşi vineri, la ora 19.00, vor părăsi fabrica Nokia din Jucu, încetând astfel activitatea aici, şi vor primi la despărţire şi un telefon Nokia 500. Restul de până la 1.830 de angajaţi vor pleca treptat până la 30 noiembrie, iar activitatea de producţie la fabrică va înceta după această dată. Vor mai rămâne doar cei care vor demonta liniile de producţie pentru a fi mutate în altă parte, la altă fabrică, din Asia. Activitatea încetează la Nokia Jucu din cauza lipsei comenzilor. Până la 30 noiembrie se onorează comenzile în derulare, apoi gata. Angajaţii vor fi plătiţi de Nokia în intervalul decembrie – martie, iar din aprilie vor primi plăţile compensatorii negociate cu conducerea companiei”, a spus Ilcaş.

Potrivit acestuia, prima de Crăciun de 200 de lei negociată cu conducerea companiei va fi virată pe card angajaţilor, în 10 decembrie. Liderul Sindicatului „Nokia Metal” a precizat că pentru angajaţi vor fi organizate, până în luna martie, cursuri de recalificare şi vor fi întocmite listele cu cei care aplică pentru suma de 500 de euro acordată de Nokia celor care vor să îşi deschidă o afacere sau să îşi continue studiile. „Vor fi organizate cursuri de recalificare în diverse meserii, bucătari, şoferi, care să le asigure angajaţilor de la Nokia un nou loc de muncă„, a explicat Valentin Ilcaş. Grupul finlandez Nokia a decis, la sfârşitul lunii septembrie, să închidă fabrica de la Jucu (judeţul Cluj), în cadrul unui program de eficientizare şi reducere a costurilor. Procedurile de închidere a fabricii urmau să se deruleze până la finele anului, un număr total de 2.200 angajaţi pierzându-şi locurile de muncă.

1 comentariu

Salut 25-11-2011 - 17:56

„Ce cadou primesc angajaţii Nokia Jucu la închiderea fabricii”
=================================
– Pai primesc un sut in comuna Basescu (hai, nu ma cenzurati, n-am zis „cur”, am zis „Basescu”!)

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult